P90X İle 28 Gün! Ben de Buradayım…

Belki hatırlayanlarınız vardır, P90X’e baÅŸlangıç maceramı bir 23 Haziran günü yine burada paylaÅŸmıştım (Ve P90X Macerası BaÅŸlar… 1. Gün Notları…) Hayat koÅŸturmacası o kadar toz pembe olmayacak ki, toplam 2 haftalık rötar ile (Bayram Tatili vs.) bugün 3 AÄŸustos’ta P90X’te ilk 4 haftamı bitirmiÅŸ bulunuyorum.

P90X’in belki de duyduÄŸum en önemli kuralı olan ilk gün fotomu çekmeyi ihmal etmediÄŸime çok sevinçliyim, hem de gazete tarihiyle :-) Çünkü, ÅŸimdi P90X ile topu topu 4 hafta geçmiÅŸ ve ben yan yana koyduÄŸum fotoÄŸraflara bakıp gülümsemekten kendimi alamıyorum.

Size tek söyleyeceğim, ben bu işe inandım ve hayatımın resmen merkezine koydum. Egzersizlere, bana eziyet gözüyle değil, bir hediye bir lütuf gözüyle baktım. Bitsin de kurtulayım demedim, ertesi günkü egzersizi iple çektim. Zararlı yiyecekleri, hayatımdan bıçak gibi kestim ve bir daha da kolay kolay kıta sahanlığıma gireceklerini sanmıyorum.

Ve sadece 28 gün sonuçları böyle ise, ben artık sadece 90 günü hayal ediyorum…

Bay X 30 - 2

Bu siteden öğrendiÄŸim ve bu baÅŸarıma pozitif etkisinin olduÄŸunu düşündüğüm, ÅŸu an aklıma gelen 5 ÅŸey… Egzersizlerimi sabah erkenden yapıp “kurtulmak”… Bu kural 28 günün hepsinde geçerli olmadı, gecenin 1’inde yaptığımı da bilirim ama genel olarak erkenden yapmaya çalıştım. Åžekersiz yarım ya da bir limonu suyla tüketmek… Belki psikolojik ama resmen karnımdaki yaÄŸları parçaladığını hissediyorum.  Bol bol su içmek, özellikle de cam ÅŸiÅŸeden… Bayram tatilinden dönerken, en ünlü (ve pahalı) su markasının fabrikasında pet ÅŸiÅŸelerin güneÅŸin altında yattığını görünce, kendime hak verdim! SoÄŸuk su ile duÅŸ yapmak… Bu da belki psikolojik ama kendimi demir gibi hissediyorum, bir daha sıcak suya dönmem! Ve araÅŸtırmak… Kimseye kulak asmadım, duÅŸtan uykuya, besinlerden dinlenmeye, hemen her ÅŸeyi okuyarak araÅŸtırdım; iyi ki de öyle yapmışım.

Bay X 30 - 1

60 ve 90. günlerde de görüşmek üzere…

9 Yorum

  1. ErdoÄŸan’a benzettim Aykut Hocam siz daha iyi bilirsiniz ErdoÄŸan’da p90x’ e bir çok kez baÅŸlayıp bıraktığını söylemiÅŸti. O mu acaba? :)

    Reply
    • Evet kendi belirtmiÅŸ zaten yeni farkettim Xd

      Reply
      • Evet, yazar profilinde yazıyordu bildiÄŸim kadarıyla :-)

        Reply
  2. acaba kaçlık dambıllarla çalıştın bide p90x dışında bi çalışman oldu mu acaba ?

    Reply
  3. Selam yani BrAvOOO

    Reply
  4. Şu ana kadar gördüğüm en iyi sonuçlar ama imkansız değil.

    Bütün hareketlerin hakkını vererek yaptığınız ve beslenmenize dikkat ettiğiniz sonuçlarınızdan anlaşılıyor.

    Tony’nin dediÄŸi gibi harekete konsantre olun, zihninizi çalıştırdığınız kaslarınıza odaklayın …

    Reply
  5. Tebrikler BayX! Yaz bitmeden beach body olmanın ayrıcalığını yakalamışsınız.

    Reply
  6. kısa sürede gerçekten muhteşem değişim

    Reply
  7. Bu deÄŸiÅŸime söyleyecek söz bulamıyorum, o yüzden “Bravo!” diyorum ÅŸimdilik :-)

    Reply

Yorum Paylaşınız