Öncelikle Herkese Merhabalar,
Bundan 20 gün önceki yazımda (70 Gündeki DeÄŸiÅŸim :-)) P90X’e neden ve nasıl baÅŸladığım yazıyordu. Bu yazımda yine aynıları ile cümle kalabalığı yapmayacağım.Daha çok duygularımı, çevreden gelen tepkileri ve artık nasıl yaÅŸadığımı anlatacağım.
Bundan 3 ay önceye (15 mayıs 2014) kadar da aslında düzenli spor yapardım. Fakat kas ÅŸaşırtması denen durum olmadığı için vücut enine doÄŸru geniÅŸleyip yaÄŸlanmaya baÅŸlamıştı. Düzenli beslenmeye o zaman da çalışıyordum. Ya da düzenli beslendiÄŸimi sanıyordum. Çünkü diyet psikolojisi olduÄŸu için haftanın 4 günü çok dikkatli beslenip 3 günü ise ne var ne yoksa, kıtlıktan çıkmış gibi yiyordum. P90x’e baÅŸladığımdan beri artık ne varsa “dengeli” yiyorum. Fast food deÄŸil, ev yemekleriyle besleniyorum. Özellikle sitedeki yemek tarifleri de ayrı bir mükemmel oluyor =)
Gelelim çevremdeki tepkilere… Tabii ki herkes deÄŸiÅŸime ÅŸaşırıyor. Üniversitenin Mühendislik Fakültesinde bir P90X kulübü kurulmak istense herkesin olumlu yaklaÅŸacağından eminim. Aykut Hocamın bilgi dünyası çok geniÅŸ fakat EskiÅŸehir’in de bir Aykut Hocası ben oldum :-) Herkes benden P90X hakkında bilgi almaya baÅŸladı :-)
P90X’e ilk baÅŸladığımda tabii ki antrenmanlar çok zor geliyordu. Hatta Yoga-X’te bir aÄŸlamadığım kalmıştı. Ama 1. aydan sonra benim de favori egzersizim Yoga oldu :-) İlk gün çektiÄŸim barfiks sayısı ise en fazla 6 iken ÅŸimdi rahatlıkla 20 tane nizami barfiks çekebiliyorum. Hatta son günlere doÄŸru P90X bitecek diye çok hüzünlendim ve kararımı da verdim. P90x’i bir yaÅŸam biçimim yapacağım ve 10 gün sonra ise Hybrid programına baÅŸlayacağım. Bana kalsa hemen baÅŸlarım ama Aykut hocamın tavsiyelerine uymam gerekir (Muscle Confusion :-)
Sıradaki Hybrid maceramda görüşmek üzere…


tebrikler kardeşim 2 turda cok daha iyi olacagına eminim şunu söylüyorum tam zamanında başlamışsın çünkü gögüsler sarkmaya başlamışken p90x başlayıp direkden dönmüşsün
bence güzel bir sonuç almışsın başarılar
Tebrikler kardesim
Çok iyi bir sonuç, azmedip başarmışsın tebrik ederim seni.çok çok güzel olmuş göbek artık yok
Kardesim tebrikler senle bir ayni gidiyorduk nereeyse ama brnim sakatliktir tatildir derken kaldi benim de az kaldi bi 15, gun kadar allah nasip ederse benimde bitecek hayirlisi olsjn xok iyi zayiflamisin tebrikler tekrardan
tebrik ederim valla sizleri görünce programa inancım çarpı sonsuz artıyor 11. günüme geldim motivasyonum top seviyedeydi şimdi aştı gidiyor :)
tecrübelerinizi paylaşın ki bizde programı hakkıyla bitirelim tekrar tebrikler
Vay canına… Seni gerçekten tebrik ederim. Harika sonuç almışsın; bir tur daha p90x ve saÄŸlıkli beslenme ile 3 ay sonra tanınmaz bir hale geleceÄŸin ortada.
Tebrikler
Teşekkürler :))
Tebrikler canım kardeşim daha neler yapıcağız sana tavsiye ettik kendimiz play tuşuna basamadık neyseki bende 14. günüme girmiş bulunmakdayım şimdiden 2 kilo verdim inş sana yetişiceğim. Sana formulu gösterdim sende mühendis olarak bana uygulamasını gösgterdin tebrikler başarılar dilerim :)
Kanka tesekkur ederim p90x ten beni haberdar ettiÄŸin icin :))
Hocam destekleriniz için çok sağolun diğer programımı sabırsızla bekliyorum.ayrıca p90x mezun t-shirt unu giymek benim için onur olacaktır.tekrardan çok teşekkür ederim.
Selam Ferhat,
Bugün telefonda da görüştük ama P90X mezuniyetini tekrar çok tebrik ederim :-) Sonuçlar çok iyi duruyor, şu anda seyahat halinde olduğum için diğer fotolarını henüz ekleyemedim ama yarın eklenmiş olacaktır.
Sonuçları açısından, vücudundaki yağ oranını deli gibi düşürdüğünü görebiliyorum. Şimdi ikinci aşamada bu fiziğin üzerine konacak tüm kaslar, çok daha define ve estetik gözükecektir.
Bu yüzden senin de devam programını özenle hazırlıyorum :-) İçinde Legs & Back yerine değiştirmeyi düşündüğüm iki tane özel Tony Horton egzersizi olacak.
Ama ÅŸimdilik tatilin tadını çıkar, tekrar tebrik ederim…
Aykut