P90X videolarında özellikle “ağır” ağırlık antrenmanlarından veya zorlayıcı Yoga ya da Plyometrics – Zıplama Antrenmanı’ndan sonra, vücudun ihtiyacı olan protein ve karbonhidratları karşılamak adına bir “Recovery İçeceÄŸi” türevi tüketilmesi tavsiye edilir. Bu, bir zorunluluk olmamakla birlikte, yerli-yabancı çoÄŸu kaynakta, bildiÄŸiniz çikolatalı (ya da Nesquick’li) sütün çok iyi bir Recovery İçeceÄŸi alternatifi olduÄŸu karşınıza çıkabilir.
İşte tam da burası tartışmaya açık… Çünkü evet, yapılan “bir araÅŸtırmaya” göre, çikolatalı sütün gerçekten vücudun toparlanma sürecini hızlandırmak adına en doÄŸru oranda protein ve karbonhidrat dengesi içerdiÄŸi saptanmıştır. Ancak bu araÅŸtırmanın, bizzat ABD Ulusal Süt Ürünleri Konseyi ve Sıvı Süt İşlemci Tanıtım Komisyonu tarafından yapılmış (ve finanse edilmiÅŸ) olduÄŸunu tespit etmemiz, birazcık kaÅŸlarımızı kaldırıp düşünmemize neden oluyor…
Çikolatalı (Nesquick’li) Sütün gerçekten ideale yakın bir karbonhidrat-protein oranına sahip olduÄŸu doÄŸru ama peki içeriÄŸindeki inanılmaz yüksek ÅŸeker oranı, ve yine beraberindeki suni hormon ve antibiyotiklere ne olacak?!
Bizim önerimiz, eÄŸer sıklıkla tüketmeyi düşünüyorsanız, tadı her ne kadar çok güzel olsa da çikolatalı süte biraz temkinli yaklaÅŸmak. Alternatif mi? Onun yerine taze meyveler ve az yaÄŸlı yoÄŸurtla kendinizin hazırlayabileceÄŸi bir “smoothie”, tad olarak hiç de aÅŸağı kalmayacağı gibi, yine vücuda iyi bir protein ve karbonhidrat giriÅŸi saÄŸlayacaktır.


Çok yanlış konuÅŸtunuz, antrenmanın asıl amacı yırtık yaratmak ve testesteron hormonunu yükseltmek.Asıl sır antrenman sonrasıdır ve harvard üniversitesi (dünyanın en iyi 4 universitesi arasında) ‘nde yapılan araÅŸtırmada ve kendı vucudumda denediÄŸimden gordugum kadarıyla antrenman dan 30 dk sonra kaslar iyice yırtılır ve testesteron hormonu (kaslardaki büyümeyi saÄŸlayan hormon) en üst düzeyde olur.Ve siz ÅŸekerli bir ÅŸey aldığınız an İnsülin yükselit (dilinize bile alsanız) ve buda testesteronun azalması demek oluyor.Buda geliÅŸimi 6 aya 3 aya kadar uzatıyor, amerikanlar bu yüzden bu kadar hızlı sonuc alıyor çoÄŸu antrenman sonrası sekero aalmaz..bilimsel açıklamadada gördük ki antrenmandan 1 saat sonra birseyler yemeli ama en onemlisi glutamin, bcaa, whey karısımı bıde zeytın yagı almak proteın sentezini en üst düzeye getirir.Kortizol ise çıkmaz, ant sonrası kortizol çıkar hemen ÅŸeker, gainer, kreatin alın diyenler salon da ürün satan ve supplement firmalarıdır.ürün satmak için bunu söylerler, aklınızı kullanın; bol ÅŸans.
:) aykut hocam nitrofull cartine lıqıd nasıl bir markadır.?önerebileceğiniz bir marka varmı?
Merhaba,
Carnitin’leri genel olarak tavsiye ettiÄŸimi söyleyemeyeceÄŸim. Belki “plasebo etkisini” görebilirsin, yani psikolojik. Ama elma sirkesi ve iyi bir cardio bile daha fazla gerçek yaÄŸ yakmanı saÄŸlayacaktır.
Hocam, daha dün 6’lı paket aldım :)
Birini de biraz önce plyo’dan sonra içmiÅŸtim. Bu arada 2. haftaya da baÅŸladım :)
Aykut hocam benim ara sıra hazırladığım bir tarifim var.
Ev yogurdu ile hazırladığım bir tarif izninizle burada paylaşıyorum.
Malzemeler
Ölçüleri herkes abartmadan kendi zevkine göre ayarlayabilir.
Ev yoğurdu, çilek,muz, fındık, badem ve bal. (bal isteğe bağlı)
Tüm malzemeler rondodan çekilip afiyetle shaker’la içilir.
Herkese afiyet olsun.
İyi pazarlar.
aykut hocam “smoothie nasıl yapılıyor??
Smoothie kelimesine takılmayın, İngilizce “smooth”tan gelir ve kolay içimli içecek anlamındadır. Yani meyveler katı kalmadan, herÅŸey karışacak ÅŸekilde blenderda çektiÄŸiniz zaman, alın size smoothie :-)