Kenpo X Åžoku!

P90X’te geldik 6. güne; Kenpo X…

Dövüş, yumruk, çok eÄŸlenceli, aman da ne güzel tekmeler savururum, hayalimde sevmediklerimi döverim, herkesin “en zoru” dediÄŸi Yoga X’i de atlatmışım artık sırtım yere gelmez falan diyordum ki, dün akÅŸam saat 23:00 sularında Kenpo X’ten yediÄŸim tekme sonucu n’olduÄŸumu ÅŸaşırdım! :-)

Bugüne kadar hiçbir egzersizde bu kadar zorlanmadım diyebilirim. Hayır bende mi bir terslik var anlamıyorum, insanlar  Pylometrics korkunç, Yoga beter, Kenpo canım diyor bense Kenpo’da yerlerde sürünüyorum…

Düşününce bazı sonuçlara vardım ve onları paylaşmak istiyorum;

1) Egzersizden önce porsiyon olarak önceki günlere göre daha fazla bir yemek yemiştim ve içeriğinde kepekli makarna da vardı, bu durum üzerinden 1.30 saat geçtikten sonra egzersize başlamama rağmen beni olumsuz etkiledi. Neymiş spor öncesi porsiyonları abartmıyormuşuz!

2) Dün, günü 3 tane ilaçla kapatmıştım. Midemde ve göğsümdeki sancıyı tarif etmeme imkan yok (ki hala iyileÅŸemedim) ama ne olursa olsun ben bu iÅŸi aksatmayacağım, bahanelere sarılmayacağım dedim ve Kenpo’yu hakkıyla tamamladım. Egzersiz sonrası kendimi çok daha iyi hissediyordum. Bu nedenle yerlerde sürünecek kadar hasta deÄŸilseniz o gününüzü aksatmamanızı öneririm, sonrasında daha iyi hissetme ihtimali yüksek. Ayrıca bu tür rahatsızlıkların performansı düşüreceÄŸini kabul ederek, moral bozmadan ilerlemek lazım.

3) Kenpo’da hep söylenildiÄŸi gibi havaya boÅŸ yumruklar sallarken konsantre olmaz ve güç harcamaz isek bir sonuç elde etmek mümkün deÄŸil. Ben gerçekten dün akÅŸam hiç sevmediÄŸim bir insanı dövüyor gibi davrandım (hatta bir ara Tony’ye aparkat vuruyordum) ve sonuç çok daha etkili oldu. BitirdiÄŸimde, ıslanmamış tek bir yerim kalmamıştı. Ayakkabılarımı çıkardığımda çoraplarımın bile ıslak olduÄŸunu görmek beni oldukça ÅŸaşırttı.

Yaşasın Kenpo X ve giden kaloriler! :-)

23 Yorum

  1. yarın benim kenpo x günüm :D aouww :-O

    Reply
  2. yogayı hiç sevmedim, yapamıyorum :( bir de arkadaÅŸlar bu 90px ‘in tanıtımında önerdiÄŸi ve avrupada dvd lerle beraber gelen protein tozunu bizim bulmamız mümkün mü?

    Reply
    • Yoga’yı sevmek ya da sevmemek deÄŸil de, Yoga’yı yapmak ya da yapmamak, sonuçları %100 etkileyecektir. P90X’e her yeni baÅŸlayanın baÅŸlangıçta ondan nefret etmesi (Duygu bir istisna :-) ama yine P90X’i bitiren herkesin de favorisi olması bir tesadüf deÄŸil! Yoga’nın P90X’in baÅŸarısı üzerindeki payı çok büyük.

      Muhtemelen kasdettiÄŸin “Shakeology” ama mucizeleri Supplement’larda aramak yanlış. Mucize senin içinde ve programın kendinde. Shakeology’e ya da benzer bir “okunmuÅŸ ÅŸeker”e ihtiyacın yok! Programı takip edersen, sonuçlar %100 gelecektir.

      Reply
      • OkunmuÅŸ Åžeker :) süper bir yorum hocam.

        Reply
  3. p90x e başlayan ve inatla devam eden herkesi tebrik ediyorum.Ben de burdakiler gibi ilk Aykut hocamdan telefonda bilgi alıp 2.günde elime ulaşınca setim köyde hemen ertesi günü başladım.Tabi yeni başlayan tüm arkadaşlar gibi aman Allah ım dedim.Sadece bir gün zorunlu olarak ara verdim İstanbul döndüğüm için vakit yolda geçti ama o gün bugündür 33 günü devirdim.İnşallah program bitince ki ben bitirmeyeceğim.Çünkü alışkanlık haline geldi.Ertesi günü keyifle beklemeyi hatta saati geçince moral düşüklüğü bile yaşıyorsunuz.Yeme alışkanlığınız, etrafa bakışınız bile değişiyor.Herkesi tebrik ediyor ve yaşam felsefeniz hep sağlıklı, mutlu ve huzur üzerine olsun.

    Reply
  4. bugün yoga günümdü,Allahım o ne ekstrem bişeydir öyle 92 dakika canıma okudu tony ve çetesi :) ancak olağandışı şekilde kendimi müthiş enerji dolu hissediyorum, spor salonundan çıktığım gün sürünürdüm resmen P90X te durum tam tersi,çok şaşırtıcı.. Birazdan kefir alıp shake yapıcam bende,tarif için teşekkürler duygu abla:)

    Reply
    • Katılıyorum, p90x kesinlikle yaparken hayata küstürüp bitince dünyayla barıştıran bir program. :-)
      Rica ederim Tolgacım.

      Reply
  5. Ah o ”Side Kick ” ler olmasa, ben de Kenpo X’ i çok seveceÄŸim ama ÅŸu yana tekme olayını pek beceremediÄŸim için olsa gerek, denerken ciddi anlamda zorlanıyorum. Pylomericts egzersizi, kardiyo çalışmaları arasında benim favorim. Belki ileride ”side kick” ile aram düzelirse, Kenpo X’ i de keyifle evime misafir edebilirim. :)

    Yarın ”Core Synergistics” günüm. Güne keyifle baÅŸlayacağım bir egzersiz daha. Dinlenme haftasının ilk ”Core Synergistics” egzersizinde müthiÅŸ keyif almıştım. Gerçi bir önceki akÅŸam, merak edip, eÅŸimle birlikte bakalım yarın ne yapacakmışız diye egzersiz videosunu izlediÄŸimizde, gözümüz biraz korkmuÅŸ ve ”Eyvah, yarın bizi sıkıntılı bir gün mü bekliyor acaba?” demiÅŸtik ama Core Synergistics keyif aldığım bir egzersiz oldu. İleride sizin akıcı yazınızdan ”Core Synergistics” hakkında yorum almak isteriz.

    Reply
    • aslında side kicklerin basit bir yöntemi var büyük olasılıkla siz vücudunuz düz iken yapmaya çalışıyorsunuz ve nizami olmuyordur ve zorlanıyorsunuzdur öncelikle yavaÅŸ deneyin odaklanın dengede kalacak ayağınıza 1ılerı 1 geri olarak düşün adonis denilen yere doÄŸru vücudu yaslayın hafif geriye dogru adım atıp dedigim gibi yapın geri ye dogru yapın öndeki ayagınız da parmak ucun da olsun yavaÅŸ yapın ama nizam yapın sonra tek atacınız ayagınızı hemen savurmayın önce bükerek kaldırın ayağınızı açacagınız sırada gözünüzde ayagınızda olsun açın zamanla oturacakdır durarak mı adım atarak mı yapıorsunuz bilmiorum da adım atarak biraz dans gibi oluor ve zevkli 1 2 2 1 1 2 2 1 ÅŸeklinde püf noktası vücudu geriye dogru yaslamak baÅŸarılar:D

      Reply
      • İbrahim Bey, ne demek istediÄŸinizi anladım. Bu akÅŸam vakit ayırıp, söylediklerinizi deneyeceÄŸim. Yardımınız için teÅŸekkür ederim.

        Reply
    • Core Synergetics’i henüz sadece bir kez yaptım, ikincisinin sırası henüz gelmedi ve bir kaç gün daha var diye biliyorum. 1. core synergetics egzersizimi yaptığımda, malum, programın ilk günüydü ve ÅŸu anda o gün ne yaptığımı bile hatırlamıyorum. :-) İlk gün heyecanıyla o DVD’yi nasıl bitirdim bilmiyorum. :-) İkinci yapışımda daha dikkatli gözlemleyeceÄŸim ve core synergetics hakkında sizin için yorum yazacağım.

      Bu arada programı eşiniz ile birlikte devam ettirmenizi hakikaten takdir ediyorum. Birbirinizi çok güzel motive edersiniz. Ben de ikinci turda sevgilimi ikna etmeyi düşünüyorum ki şimdiden çok hevesli.

      Görüşmek üzere,

      Reply
  6. Sanirim yine bu sitede okumustum, Kenpo X’i ya cok seversiniz ya da nefret edersiniz diye. Ben de cok sevenler grubundayim, sanirim en favori egzersizin diyebilirim.

    Duygu’nun da soyledigi gibi, kollarinizi bir oraya bir buraya futursuzca sallama ile, gercekten gorsellestirip kendinizi vermeniz (Bring It!) vermeniz arasinda daglar kadar fark var. Bunu anlamanin yolu da basit. Eger Kenpo X’te saglam ter atamiyorsaniz, birseyleri yanlis yapiyorsunuz demektir.

    Hem, haftanin son egzersizi olmasi da Kenpo’yu favori yapmak icin ayri bir neden.

    Reply
    • Yanlış anlaşılma olmasın Kenpo’yu ben de çok sevdim ve bir sonrakini büyük hevesle bekliyorum. Hayali adamlar dövmek çok zevkli bir iÅŸ. :-)

      Kenpo X en yüksek kalori harcatan egzersizler arasında oldu benim için, pylometrics den bile daha çok yaktım sanıyorum o gün. DVD lerin hepsi ayrı güzel ve yine söylüyorum Tony’nin sevimliliÄŸi bu iÅŸi güzelleÅŸtiriyor. :-)

      Reply
  7. Duygu Abla Merhaba. Ben de hem egzersizler yazılarını hem de tariflerini takip ediyorum. Hatta kefiri denedim bile. Donmuş kırmızı meyvelerden yoktu ama siyah üzüm koydum ve çok güzel oldu. İçine bol miktarda kırılmış buz da koydum, resmen çok asortik bir içecek oldu.

    Bir dahaki sefere sabah hazırlayıp, okula onla gideceÄŸim. Çok sükse yapacağına eminim, en az yüz kiÅŸi “bu nedir” diye soracaktır :-) Kefir Shake deyince yüzlerindeki ÅŸaşırma ifadesini merak ediyorum :-)

    Yeni tarifler olacak mı? :-)

    Reply
    • Merhaba EmreciÄŸim,

      Kefir tarifini beÄŸenmene çok sevindim, bence de çok havalı bir içecek. ;-) İyi ki paylaÅŸmışım, ne güzel sizlerin de bu faydadan mahrum kalmadığınızı görmek. Milk shake’den eksik kalır yanı yok ve çoooook saÄŸlıklı. Bir yazıda okuduÄŸumu hatırlıyorum, siz sadece için ve o kendi kendine yaÄŸlarınızı yaksın demiÅŸlerdi! Tabi ki bu abartılı bir betimleme ama bizim yaptığımız egzersizler de düşünülürse yaÄŸ yakmaması mümkün deÄŸil.

      Yeni tarifler olacak diye düşünüyorum. Fakat yazacağım şeyler hep basit ve herkesin bildiğini düşündüğüm şeyler. Kefir için de aynı düşüncedeydim ama görüyorum ki kefir diye bir şeyin varlığından bile haberdar olmayan arkadaşlar varmış. O nedenle ben yine tariflerimi sizinle paylaşırım. Zaten yaptığınız şeyler olsa bile en azından yeni başka tarifler için ilham kaynağı olur.

      Reply
      • Kefiri içmem ile uyumam arasında yaklaşık 30 dakikalık bir süre oluyor ve aralıksız 10 saat beni uyutuyor o yüzden bende yasaklı olan bir içecek ama müthiÅŸ derece de saÄŸlıklı olduÄŸunu çok iyi biliyorum :)

        Reply
        • Çok ÅŸaşırdım! Kefir sizde uyku yapıyor demek.Gerçi ben de ne zaman yoÄŸurt yesem, öğleden sonra mesaimde uyukluyorum, o nedenle genelde öğlenleri yememeye çalışırım. :-) Gerçekten kefir bir saÄŸlık deposu.

          Reply
  8. Herkese Merhaba,

    P90X’e baÅŸlamaya bu Pazartesi günü karar verdim, Salı sipariÅŸimi verdim ve ÇarÅŸamba günü DVD’lerim elimdeydi. Çok şık DVD kutum sanki “bak hemen elindeyim, beni yapmaman için hiçbir bahanen yok” der gibiydi.

    İlk gününden beri sizin yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Ben de hiçbir bahanenin ardına sığınmayacağım ve P90X’in hayatımı deÄŸiÅŸtirecek ÅŸey olduÄŸuna yürekten inanıyorum.

    Bu yüzden başlayacağım ve umarım başaracağım. Her yazınızda ve yorumunuzda ben ve belki benim gibi yüzlerce kişiye belki bilmeden destek olduğunuzu hatırlayın.

    Reply
    • Merhaba Åžule, :-)

      Yazılarımın böyle takipçileri olduÄŸunu öğrenmek ne güzel. Beni de yeni yazılar için daha çok teÅŸvik ediyor bu durum. Elimden geldiÄŸinde yazılarımı, tarifleri paylaÅŸmaya devam edeceÄŸim. Malum iÅŸ hayatı çok da vakit tanımıyor insana…

      İstediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her an ben ve buradaki herkes size destek oluruz. Yeter ki başlayın ve bırakmayın.

      Aynı dilek kendim için de geçerli, ben baÅŸladım ve baÅŸlangıcı yaparak en büyük adımı attım. Dilerim 90. günü görür ve gururla sizlerle bunu paylaşırım. Ayrıca 90’dan sonrasını da görmek istiyorum… :-)

      Reply
  9. Tam Duygu’nun yazısını ÅŸimdi okuyup yorum yazıyordum ki, yukarıda Aykut Hoca’nın benden bahsetmesine ÅŸaşırdım :-)

    EÄŸer söylendiÄŸi gibi kimilerine ilham kaynağı olduysam, ne mutlu bana. Ama ÅŸimdi Duygu bu çıtayı çok daha yukarı taşıyor. İnsanlar fark etmeden, ufacık bir yorum, bir Blog yazısı ya da minik bir ipucu bile, bir yerlerde birilerinin o DVD’nin “Play” tuÅŸuna basmasına güç veriyor.

    Sizin yazılarınız da böyle. Öyle güzel ve içten anlatmışsınız ki, inanın öğlen öğlen gidip Kenpo yapasım geldi.

    T-Shirt’te bir tane toplu iÄŸne başı kadar kuru yer kalmaması durumunu çok iyi bilirim. Hem Kenpo’da hem de Yoga’da.

    Ben de tekrar sizi tebrik ediyorum ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu bloglar ve bu site, günümün daha pozitif geçmesini sağlıyor, bu doğru.

    Reply
    • Merhaba Derya, :-)

      İlham kaynağı olmaman mümkün değil çünkü değişimin harika! Bence sen de çok daha fazla yazı ve fotoğraf paylaşmalısın. Ben de buradaki iletişimin, yazıların motivasyonda muhteşem katkısı olduğu ve sanki bir aile içindeymiş hissi yarattığı düşüncesindeyim.

      İçten olduÄŸumu düşündüğün için çok teÅŸekkür ederim. Hayatta benim için en önemli iki ÅŸeyden birisidir samimiyet. DiÄŸeri ne dersen o da huzur… :-)

      Tebrik ve teşekkürler için de ben sana teşekkür ediyorum. Sevgiler,

      Reply
  10. Merhaba Sevgili Histoire (Nam-ı diğer Duygu Hanım :-)

    Açık konuÅŸacağım, beni ÅŸaşırtmaya devam ediyorsunuz. P90X Seti’ni almanızın hemen ardından “acaba hergün deÄŸil de gün aşırı yapsam olur mu?” diye sorduÄŸunuzda, doÄŸrusu içimden “daha baÅŸlamadan yapılan pazarlıklarla, müstakbel bir yarım bırakma” diye geçirmiÅŸtim içimden.

    Ama ÅŸimdi görüyorum ki, hasta hasta bile Kenpo X’i aradan çıkarıp ilk haftanızı baÅŸarıyla bitirmiÅŸsiniz. Bu arada yine belirteyim, tabii ki herkesin kaçırdığı günler olacaktır 90 gün içerisinde; benim olmadı mı, tabii ki oldu. Ama bazen en yorgun hissettiÄŸiniz anda, ya da akÅŸam davetsiz gelen misafir gece 1:00’e kadar oturup öyle gittiÄŸinde dahi, inat edip o DVD’yi koymak ve o güne “X” atmak, bu inÅŸaatın temellerini daha da saÄŸlam yapıyor. Siz de de bunu görebiliyorum artık.

    Ve tespitleriniz daha ilk haftasında olan biri için inanılmaz doÄŸru ve yerinde. Size bir haberim var, tıpkı sizin zamanında Derya’nın Blog yazısına ve deÄŸiÅŸimine baktığınız gözle, ÅŸimdi yeni üyeler de size aynı ÅŸekilde bakıyor. Burada paylaÅŸmıyorum ama bunu bana gelen emaillerden biliyorum. Bayanlar bana Histoire’yi referans gösteriyor daha ilk haftasında. Adeta siz de bir “O yapabiliyorsa, ben de yapabilirim” baÅŸarı hikayesi olma yolunda hızla ilerliyorsunuz.

    Tebrikler ve TeÅŸekkürler…

    Aykut

    Reply
    • Merhaba Hocam,

      Ben biraz mükemmeliyetçi bir insanım -Bu özelliğimi de 31 yaşımda, bir kaç kişi söyledikten sonra keşfettim bu arada- :-). Bir şeyi ya tam yaparım ya da hiç yapmam. p90x ile ilgili korkum biraz da bundan kaynaklı idi. Eğer kendimi her gün mükemmeli yakalamak için yorarsam, çok yorulup programı tamamen bırakmaktan korkuyordum.

      Yanılmıyorsam bugün 10. günüme girdim ve kendimi sabah 6.30 da kalkmış pylometrics yaparken buldum. Hatta saat 9 sularında kapım çalınınca muhtemelen alt komşu şikayete geldi diye düşündüm ama neyse ki alt komşudan henüz şikayet yokmuş. :-) Bu iyiye işaret, hala bir kedi gibi sıçrayabiliyorum demek!

      Yalnız hocam bir şey paylaşmak istiyorum. Bugün Pylometrics yaparken moralim çok bozuldu, çok yoruldum ve ilk defa sabah yaptığım için mi nedir bilmiyorum biraz istifra ettim. (Öncesinde yarım muz ve 8 fındık yemiştim.) Hocam sabah egzersizleri için yediğim bu ikili yanlış bir seçim mi olmuş? Ben bugün neden böyle olmuş olabilirim. İlk defa bir egzersiz sırasında midem bulandı ve ciddi anlamda başım döndü. Hatta işin daha da tuhafı nabız saatim bir anda durdu ve kalp atışımı sayamamaya başladı. (Yalnız şu ek bilgiyi de vereyim bugün yaklaşık ilk 40 dakika bütün hareketleri eksiksiz yaptım ve kalan dilim sırasında bu hale geldim. Belki de çok zorlamışımdır.) Yaparken bu durumuma çok moralim bozuldu ama şimdi daha olumlu bakabiliyorum. :-)

      Yeni üyelerin beni referans göstermesine gerçekten çok şaşırdım ve çok sevindim! Kim olduklarını bilemesem de hepsine sevgilerimi gönderiyorum. :-) Pes etmeyin kızlar, bu iş olur, çok da güzel olur! Olduktan sonra da biz mutlu olur, çevremizdekileri de mutlu ederiz.

      Ben ÅŸimdiden herkese p90x’ten bahsettiÄŸimi fark ettim. Hatta dün liseden bir arkadaşımla görüştük, kendisi eski basketbolcudur ve anlattıklarımı duyunca çok hoÅŸuna gitti. Kendi spor yaptığı dönemlerdeki plato etkisinden bahsetti. Bir de kondisyoner ile çalıştıkları dönemde kondisyonerin kas uzatma, esnetmenin öneminden defalarca bahsettiÄŸini bu nedenle p90x’te Yoga ve streching olmasının da çok iyi olduÄŸunu söyledi. Bu ÅŸekilde insanlarla paylaşımlarda bulunmak hem bizim açımızdan hem de karşımızdaki insan açısından çok faydalı olacaktır.

      Aslında hocam ben bir before fotoÄŸrafı paylaÅŸmak isterdim ama çektiÄŸim fotoÄŸraflara baktım hepsi birbirinden berbat. Bir de mesleÄŸim icabı paylaÅŸmam çok da doÄŸru olmaz diye düşündüğümden bugüne kadar paylaÅŸmadım. Bir gün bakarsınız tabuları yıkar, before umu paylaşırım. (After’a daha çooook var)

      Güzel sözleriniz için teşekkürler. Sevgiler,

      Reply

Yorum Paylaşınız