Cuma Uyuya Kaldım, Pazar Pazar Kenpo Yaptım!

Pazar günüm normalde off günümdü ama Cuma akÅŸamı yorgunluktan uyuya kaldığım için Kenpo X günüm oldu. Pazar Pazar Kenpo yapmak yerine çırpıp çırpıp kek yapmayı tercih ederdim aslında, tabii Kenpo X’e baÅŸlamadan önce :-)

Öncelikle Tony’nin atladığı bir ip ucu vereyim size, o da mutlaka çorap giyinin. O kadar ter içinde kalıyorsunuz ki ayakkabınız harika bile olsa çorapsız size iÅŸkence olacaktır.

Åžu ana kadar en fazla Kenpo X’de ter attım diyebilirim, bununla beraber sol tekmelerime hayran kalırken, saÄŸ bacağımın daha güçsüz olduÄŸunu hissettim. Sanırım insan anotomisi ile ilgili bir durum bu, çünkü futbolcular için de saÄŸ ayağı harika veya ondaki sol kimsede yok diye yorumlar yapılır, bu sebeple fazla kafama takmıyorum.

Son hareket olan ata biner pozisyonunda attığım yumruklar ilk baÅŸta komik gelirken tekrar sayısı arttıkça terlediÄŸimi ve cidden etrafa ısı yaydığımı fark ettim. Ve eÄŸer ki denemeseydim, onlar bu hareketleri yaparken ben kenarda su içer “ÅŸunlara bak ne saçma” derdim. Bu DVD’deki hiç bir hareketin boÅŸa olmadığına bir kez daha ÅŸahit oldum.

Ve bir haftam bitti. Vücudumda değişiklik hissediyor muyum? Kesinlikle evet! Kaslarım çıkmadı elbette bir haftada ama gereksiz şişkinliklerim gitti ve kollarımın kenarında hafiften beliren çirkin yağ bombeleri yok oldu. Daha erken diyeceksiniz ama durum bu.

Önümüzdeki hafta yeni bir hafta. Devam…

18 Yorum

  1. Selam İçten,

    Bir süredir yurtdışında olduÄŸumdan ve telefonumu data transferine kapattığımdan uzak kalmıştım ama özellikle seni ve Duygu’yu yakından takip ediyorum.

    Senin yazdığın her satırda adeta kendimi görüyorum.

    P90X serüveninin her anı, vücudunu ve de hayatını düzene koymak için bir savaş. Ama bu savaşta devam ettiğin her geçen gün öne geçmen ve sonunda da tam bir zaferle kazanıp, mükemmel bir vücudun (ve de hayatın) sana miras kalacak olması motivasyonların en büyüğü.

    Lütfen devam…

    Reply
    • Derya güzel yazın ve dileklerin için çok teÅŸekkür ederim.
      İnsan her zaman bir ÅŸeyler istiyor kendisi için ama hiç çaba sarfetmiyor sonra da olmayınca yakınıyor, P90X’in istediÄŸim her ÅŸey için çaba harcarsam elde edebileceÄŸimin bir göstergesi olacağına inanıyorum ve hayatımı vücudumla beraber deÄŸiÅŸtirebilmenin anahtarı.

      Reply
  2. Icten bende 1 haftayı bu şekilde tamamladım seni de tebrik ederim Kenpo X kesinlikle çorap giyilmesi gereken bir spor ben çıplak ayakla yaptım ve resmen ayaklarımın altı soyuldu :) tavsiyeni diğer arkadaşların gerçekten dikkate alması düşüncesindeyim.

    Reply
    • Beraber gidiyoruz o zaman Halil, umarım pes etmeden tamamlarız :)

      Reply
      • Pes etmek yok 90 gün bitecek ve bırak pes etmeyi ardından biz Insanity veya p90x2 falan yapıyor olacağız :)

        Reply
        • Halil motivasyonuna hayran kaldım ama ben 90 günü bitireyim de sonrasına o zaman bakayım bence. Åžimdi bile o kadar uykum var ki, yatağıma uzanıp kahvemi alıp max fm dinleyerek kitap okumak için çok meÄŸilliyim. Ama bir yandan da tüm gün ÅŸuanı bekledim, ikinci haftanın birinci günü … Zaman hızla geçecek umarım hızla ve verimli hepimiz için.

          Reply
  3. kenpo kesinlikle favorim, bütün sevmediğim insanları set sonlarında hayal ettiğimde Tony den bile fazla yapabildiğimi görmüştüm :)))))

    Reply
  4. Icden hanim cok terlemek istiyorsaniz corap degil cozum :) senkronize sekildeyapmak kenpoyu ayni anda beki cevirmek ve iki ayagi bilek hareketiyle desteklemez mesela aparkat yaparken hafif alltan gelmek duz. Sekilde yapmamak gerekli kanca dior ya o yumrugu atarken bilek hareketi de yaparsaniz cok daha fazla terleyip yoruldugunuzu goreceksiniz

    Reply
    • Sanırım yanlış bir anlaşılma oldu, ben ayaklar da çok terlediÄŸi için çorap giyinmenin faydalı olacağını söyledim, çok terlemek istediÄŸimden çorap giyinmeliyiz demedim.

      Reply
  5. Tebrikler İçten Abla. Zaten Kenpo X’te kuru tek bir noktam kalmadı diyorsan, birÅŸeyleri doÄŸru yapıyorsun demektir.

    İpucuna gelince, Kenpo X, kaymayan bir zeminde çıplak ayakla da yapılabilir. Uzakdoğu sporlarının ruhuna da uygun :-)

    Reply
    • Mete teÅŸekkür ederim, Pes etmeyeceÄŸime emin olabilirsiniz.

      Çıplak ayak kenpo temposu için zor ancak özel bir zemin gerektirir diye düşünüyorum ben ama uzak doğu felsefesi ile düşündüğünde ise tamamen haklısın.

      Reply
  6. Aynen sonda söylediÄŸin gibi İçten. Devam… Önemli olan da bu. Aykut Hocam sürekli P90X’in aslında ne kadar esnek olduÄŸunu söyler. Özellikle biz bayanların kaçırdığı günler olabiliyor ama asıl önemli olan psikolojik yani mental olarak geri düşmemek. Bak sen bunu baÅŸarmışsın.

    Devam…

    Reply
    • Melis,
      Cumartesi sabah uyandığım anda yaÅŸadığım dehÅŸet anını anlatamam tek kelimeyle EYVAH!…
      Ama sonra off günüm cuma olsun dedim kendime ve cumartesi günü yaptım, ama pazar günü de Kenpo X ciddi anlamda şok edici oldu, hele ki şu anda iş yerinde kollarımın ağrısı ile verdiğim mücadele paha biçilemez:)

      Reply
  7. Tebrikler Ich…

    İpin ucunu kaçırmamak adına, böyle zamanlarda programı yakalamak çok önemlidir. Tabii ki zorunluluklar sebebiyle 1-2 gün atlamak problem deÄŸil ama 2’ler 4, 4’ler 8… olursa problem!

    Sana güveniyorum, bu sefer yarım bırakmak yok :-)

    Reply
    • Hocam güveniniz için teÅŸekkür ederim ama gerçekten bu sefer bırakmaya hiç niyetim yok :)

      Reply
    • Hocam bende buradaki abilerim/ablalarım/arkadaÅŸlar gibi bu programa baÅŸlayacağım.SipariÅŸi vericem ancak sorularım vardı mail attım 3 gün önce.Tahmin ediyorum çok yoÄŸunsunuz.Bu kadar insanın isteyip baÅŸarması beni de sabırsazlandırıyor.Müsait bir zamanınızda dönebilirseniz çok mutlu olurum hocam.

      Reply
      • Merhaba Yunus, bugün içerisinde haftasonundan kalma tüm mailleri temizleyeceÄŸim. Güzel sözlerin ve anlayışın için teÅŸekkürler.

        Reply
      • Merhaba Yunus, geç de olsa mailine cevap verebildim, kontrol edebilirsin :-)

        Reply

Yorum Paylaşınız