Bu da Mümkün – Meyveli Diyet Tiramisu!

Büyük ilgi gören ve ezber bozan Diyet İskender tarifimizden sonra sırada sizi oldukça mutlu edecek bir tarif daha. Kim demiÅŸ saÄŸlıklı beslenirken ve diyet yaparken (biz yine de “saÄŸlıklı beslenme” terimi tercih etmekteyiz) tatlı yenmez diye! EÄŸer ev yapımı Meyveli Tiramisu yapıyorsanız, saÄŸlıklı beslenme alışkanlıklarınız dahilinde gönül rahatlığı ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Çünkü porsiyonunun sadece 380 kalori olduÄŸunu hatırlatalım.

Bu tatlı tarifi ile hem vitamin alacaksınız hem de hiç suçluluk duygusu hissetmeden tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz. Afiyet olsun…

Malzemeler

125 gr light labne peyniri

125 gr light yoÄŸurt

1 çorba kaşığı bal

150 gr frambuaz ya da çilek

Yarım su bardağı maden suyu

4 kedidili bisküvi

İsteğe göre süsleme için 1 şeftali

Kakao ya da Kahve

Hazırlanışı

Frambuazları ya da çilekleri yıkayıp blendere alın.

Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin.

Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin.

Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı/çilekli karışıma ilave edip çırpın.

Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kasesine paylaştırın.

Üzerine hazırladığınız frambuazlı/çilekli karışımı ilave edin.

Nane yaprakları ve şeftali dilimleri ve çay süzgeçinden geçirilmiş kakao ya da kahve ile süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.

Afiyet Olsun.

Kalori DeÄŸeri

Tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla giderecek olan bu enfes Tiramisu’nun porsiyon başına kalori deÄŸeri sadece 380 Kaloridir.

5 Yorum

  1. Hocam harika bir tarif ellerinize sağlık! Muhteşem bir tatlı seçeneği olmuş. Biliyor musunuz porsiyon başına kalori oranı 380 den bile az olabilirmiş gibi geldi bana. :-) Tatlı yerken en güzel çözüm 1 porsiyonu en sevdiğimiz arkadaşımızla yarı yarıya paylaşmaktır. Hem o mutlu olur hem de biz az kalori aldığımız için daha rahat oluruz. :-)

    Reply
    • Duygu Selam,

      Öncelikle teÅŸekkürler. Ama tam zamanında geldin. Senin önerin ile büyük çabalar sonucu (gerçekten) eklediÄŸimiz “Yeni yorum geldiÄŸinde beni bilgilendir” butonunu ilk keÅŸfeden olman da çok ironik oldu. Umarım sorunsuz çalışır :-)

      Reply
      • İnanmıyorum, ilk ben mi farketmiÅŸim bunu! :-) Dikkatli olduÄŸumu hep söylerlerdi de inanmazdım. Çok sevindim siteye ufacık da olsa bir katkım dokunabildiÄŸi için. EmeÄŸiniz ve özveriniz için teÅŸekkürler. Dikkate almanız bile çok önemli ve deÄŸerli.

        Yazı yazmayı özledim, umarım en kısa zamanda yazılarımla döneceğim hocam. Bu arada 57.5 sınırını kırdım. 57 kiloyum :) Çok iyi gidiyor, sadece bayramda nerede çalışacağımı düşünüyorum çünkü sürekli yollarda olacağız. Son çare olarak bugün kendime bir ip aldım. Eğer hiç yapamayacak durumda olursam, bulduğum yerde ip atlayıp koşup yürüyeceğim. Programı araya uğratmak istemiyorum üstelik de tam 2. aya geçerken bayramın denk gelmesi çok fena oldu.

        Her şey çok iyi gidiyor ve moralim çok yerinde, P90X mezunu olarak bu işi kotaracağım hocam. :-) 2. tur hayalleri bile kuruyorum şimdiden.

        Eğer bayramda 9 günlük bir kesintim olmak zorunda kalırsa ne yapmamı önerirsiniz? devamında 2. aydan mı başlayayım? Yoksa 1. ayın son 9 gününü mü tekrar etmem gerekir? Ya da o aralıkta koşmam, yürümem, ip atlamam durumu kurtarabilir mi?

        Reply
  2. Güzel bir tarif Aykut Hocam, tatlı ile çok fazla aram olmasa da ilgili malzemeleri alıp cumartesi günü deneyeceğim bu tarifi.

    Reply
  3. İşte bu 12’den vurdu Aykut Hocam. BaÅŸkalarını bilmiyorum, ben İskender’siz yaÅŸayabilirim ama tatlı benim zaafım. P90X öncesi günde bir (büyük) Magnum yiyordum. Onu sayenizde körelttim ama Diyet Tiramisu’ya hayır demem :-)

    Evde Frambuaz ya da çilek olsa inanın şimdi yapardım. Haftasonuna kesin.

    Teşekkürler. (Her girdiğimde yeni bir yazı bulmak çok hoş bu arada)

    Reply

Yorum Paylaşınız