Koç Aykut’un P90X Transformasyonu

Vücudunuza siz ne verirseniz, o da size onu geri verir. Siz ona iyi bakmazsanız, o da size bakmaz! Sonu yokmuÅŸ gibi yediÄŸiniz pizzaların, hamburgerlerin, patates kızartmalarının, cipslerin, tatlıların, içtiÄŸiniz kolaların, masabaşı iÅŸinizin, hareketsiz yaÅŸamın, her yere araba ile gitmenin… mutlaka bir faturası olacaktı. Ben o faturayı aynaya baktığımda gördüm. Ve o an bunu deÄŸiÅŸtirmeye karar verdim. Sadece bana bir yol gösterecek bir rehber bulmam gerekiyordu, ki P90X’i bulmam uzun surmedi. P90X’in çalışma prensibini daha ilk araÅŸtırdığımda, bunun gerçekten iÅŸe yarayacağını hissettiÄŸimi hatırlıyorum. Karar vermek zaten yolun yarısı idi.

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz inanılmaz sonuçları almak kolay mıydı? Buna cevabım göreceli; çünkü hem kolay, hem zordu. Zor, çünkü kendinizi sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da buna adamanız gerekiyor. Başlayıp da yarım bırakanların sayısının, bitirenlerin sayısından fazla olmasının bir sebebi de bu sanırım; kişinin önce mental olarak kendini hazırlamaması. Kolay, çünkü ilk adımda zihinsel olarak kendinizi bu yeni yaşam stilinize alıştırdığınızda, her gün ve her hafta bir öncekinden daha iyi, daha sağlıklı, daha zinde, daha güçlü olduğunuzu görmek, sizi giderek daha motive ediyor ve sağlıklı yaşamak, sonunda neredeyse nefes almak gibi otomatik yaptığınız bir rutine dönüşüyor.

Ben insan vücudunun çok inanılmaz bir makine olduğunu, gündelik hayatınızda sadece 1 saatinizi egzersize ayırarak ve beslenmenizde birkaç küçük ayrıntıya dikkat ederek, nasıl değişebileceğine ilk elden tanık oldum. Ve bu sırrı sadece kendime saklamam doğru olmazdı. İşte bu yüzden artık tüm deneyimlerimi ve bilgimi, benzer değişimleri gerçekten yürekten isteyenlere yardım etmekte kullanıyorum. İnanıyorum ki, değiştirdiğim her hayat, mutlu ettiğim her birey, aldığım her teşekkür, gece yastığa kafamı koyduğumda kendimi daha iyi hissettiriyor.

Siz de bilin ki, bedeniniz ona daha iyi bakmanızı hak ediyor ve diliyor. O da size daha uzun yıllar saÄŸlıklı bakabilmek için…

 

306 Yorum

  1. Ben de bugün aranıza katıldım ve P90X ilk günümü tamamladım. Hedef olarak da sizin transformasyonunuzu alıyorum izninizle : ) Ancak bir sorum olacak. Genelde başarı hikayelerine baktığımda insanların omuzlarında bir genişleme olmuyor ama sizin omuzlar çok iyi reaksiyon vermiş programa. Özel bir şey yaptınız mı acaba?

    Reply
    • Merhabalar,

      Öncelikle teşekkür ederim :-) Sorunuza gelince, şahsen benim omuzlarım standarta göre hep genişti; yani belki 10 yaşında da yaşıtlarıma göre genişti. Babamın da geniş sayılır, hiç spor yapmamış abimin de :-) Bunun genetik olduğunu düşünüyorum. Ama, tabii ki mevcut kasların üzerindeki yağ tabakasından kurtulduğunuzda, kaslarınız da olduğundan daha büyük, daha parçalı gözükecektir. Özellikle yağ oranı, giderek aşağılara düştükçe, bu göreceli fark daha da artacaktır.

      ÖrneÄŸin, yaÄŸ oranını %30’dan %15’e indiren birinin baÅŸarısı büyüktür. Ama o %15’ten %10’a indiren birinin deÄŸiÅŸimi, çok daha farkedilir olacaktır.

      P90X’te omuzları ilgilendiren çok fazla hareket var. Amacınız biraz da hacim kazanmak ise, bu egzersizlerde tekrar sayılarını 8-10 aralığını geçirmeden, özellikle son 3 tekrarda zorlanacak ÅŸekilde ağırlıkları arttırdığınızda, istediÄŸiniz sonuçlar gelecektir.

      Reply
    • Zaman ne çabuk geçiyor… Åžimdi tesadüf eseri bu yoruma denk geldim “P90X’te ilk günümü tamamladım” diye baÅŸlıyor… Oysa ÅŸimdi 90 gün bitmiÅŸ de Onuralp K’ya P90X Mezuniyet T-Shirt’ünü göndermiÅŸiz bile :-) Tekrar tebrikler.

      Reply
  2. Merhaba hocam ben 16 yaşındayım 183 boyunda 110 kiloyum p90x bana faydası olurmu sizce hocam yardımcı olursanız sevinirm

    Reply
    • P90X’in faydası olmayan henüz görmedik :-) Özellikleriniz P90X için uygun.

      Reply
      • Diyet gibi ÅŸeyler yapmaya ihtiyacım varmı sizce hocam kiomdan dolayı

        Reply
        • “Diyet gibi ÅŸeyler yapmaya” deÄŸil, saÄŸlıklı beslenmeye ihtiyacın var.

          Reply
  3. hocam öncelikle merhaba bu tur programlar avrupada neredeyse 10 yıl once televizyonlarda reklam aralarında satılmaya baslamıs ve nedense hep body salonundan alınmıs herküller ile çekilir ve insanları cezbeden bir olay gibi gorulurdu.Nitekim bu duruma bende düşmüş birisi olarak bu tur şeylerin hep yalan oldugunu dusunurken birden p90x p90x2 insanity nin neredeyse 300 videodan fazlasını izlemiş birisi olarak gerçekten extrem ve işe yarayan program olarak benimsemişim ve suan tek eksigim başlamak.Kafamda iki soru
    1.Sizin vücudunuzu baz alarak soyluyorum bu programda ilk vücut halınızden son vücut halinizi alana kadar diyet body programı mı kullandınız yani ortalama kaç bin kalori günde aldınız
    2.Protein tozu destegi aldınız mı.Aldıysanız ilk günden berri mi yoksa ne zaman başladınız bu iki sorumu cevaplarsanız hem bir p90x cı kazanmiş hemde 78 milyon arasında saglıklı bir birey daha katılmış olacak teşekkürler :)

    Reply
    • Merhabalar,

      Öncelikle söylediklerinize katılıyorum. P90X’in sonuçları o kadar iyidir ki, bazen aleyhine çalışır! Ama bitiren biri için “bunlar Photoshop” denmesi, aslında en büyük iltifat :-)

      Sorunuza gelince, “Öncesi & Sonrası” arası sadece P90X’e ait sonuçlardır. Kalori sayan biri olmadığımdan ne kadar kalori aldığımı tam bilmiyorum ama tahmini 2500 civarı olduÄŸunu tahmin ediyorum.

      Supplement olarak, hiç supplement’siz baÅŸladım ama 45. günden sonra sadece P90X ağırlık antrenmanlarından sonra Whey Protein’i aldım (Optimum Nutrition marka). Beslenme olarak, yeme-içmeye çok dikkat ettiÄŸimi söyleyebilirim ama kesinlikle “diyet” yapmadım, sadece saÄŸlıklı beslendim. Bu siteyi takip ediyorsanız, benim beslenme yaklaşımımın izlerini beslenmeye dair hemen her blog’da biraz bulabilirsiniz :-)

      Başarılar,

      Aykut

      Reply
  4. Hiç Barfiks çekemiyorum alsam sorun olur mu? Daha önce biri sorduysa kb ben göremedim.

    Reply
    • P90X’te barfiks yer alır ama bir zorunluluk deÄŸildir. Çünkü ilgili videolarda alternatif hareketler de gösterilecektir.

      Yine de barfiksi “çekemiyorum” demek yerine, denemenizi tavsiye ederim. Çünkü ben de dahil, belki çoÄŸu kiÅŸi P90X’e sıfır barfiks ile baÅŸlar ama bitiminde bu rakam çok çok yukarılara çıkar.

      Reply
  5. merhaba,
    173 boyunda 93 kg olan bir bayanım. ancak sol dizimde menisküs başlangıcı bulunmakta. programı uygulayabilir miyim? teşekkürler

    Reply
    • P90X Programı’nı uygulayabilirsiniz tabii ki. Sadece dizinizi haddinden fazla zorlayabilecek hareketlerde, DVD’lerde de gösterileceÄŸi gibi, hareketi daha kolay versiyonu ile modifiye edebilirsiniz.

      Reply
  6. Aykut hocam 21 yaşındayım boyum 1.81 kilom 68 sizce bu programı yapmamda bir sakınca var mı ?

    Reply
    • Tabii ki sakınca yok, bol bol fayda var…

      Reply
  7. Merhaba hocam ben cihan 17 yaşındayım 1.78 boy 80 kiloyum ve programa başlamak isteyiorum artık kilolarım rahatasız etmeye başlladı aynaya bakamaz oldum.Sizce benim üstümde değişmi olurmu programın okula gittiğim için cok fazla zorluk çekermiyim ?

    Reply
    • Tabii ki faydası olur (faydası olmayan henüz görmedim). Tahmin ettiÄŸinizin aksine, P90X’in enerji seviyesinden odaklanmaya, okul performansına da pozitif etkisi olacaktır.

      Reply
  8. teşekkürler p90x 1 günde 1 kilo verdirdin bana daha ne diyeyim sana :) inanılması güç ama oldu yani ilk elden bunu anlatıyorum. programa başladım 1 saat sonra 1 kilo vermışim :) elektronik tartı ile aynı yerde aynı şekilde ölçdüm ve 1 kilo verdiğimi gördüm arkadaşlar gercekten almayanların almasını tavsiye ederim :)

    Reply
  9. hocam yasım 16 17 den gün alacağım bn şeker hastasıyım diyabet tıp1 insülün kulanıyorum boyum:170 kilom:73 bendebaslamak istiyorum sizce uygunmudur birde programı nasıl bualcağız dvd falan yarımcı olurmusunuz hangi aletler lazım çok teşekür ederim

    Reply
    • Tabii ki P90X’in size de çok faydası olacaktır. P90X’te genellikle vücut ağırlığı optimize edilir ve ekipman olarak sadece bir kapı barı ve bir çift dambıl yeterli olacaktır. P90X Setleri’ni http://www.p90xtr.com/siparis linkinden edinebilirsiniz.

      Reply
  10. merhabalar aykut hocam ben internette araştırırken rastladım şu an p90x diye birşey olduğuna 3 gün önce spor salonuna başladım kilolarımdan kurtulmak vucut yapmak için ama pek verim alabileceğimi sanmıyorum alsam bile boş bir vucudum olacak gibime geliyor.boyum 1.93 kilom 114.3 sizce hemen başlamalı mıyım yapabilir miyim p90x programını.sizi aradım numaradan ama cevap verediğiniz için burdan sorma gereği duydum

    Reply
  11. Aykut hocam merhaba, ben 15 yaşında 1.75 boyunda 79 kg biriyim. Ayrıca suratım tamamen dolu olmasada sakalım bile var, göğsüm ve karnımda kıllanmaya başladı. Yani yavaş yavaş gelişimimi tamamlıyorum diyebiliriz. Hocam ben boyumun en azından 1.85 olmasını, yağlarımı yakıp fit bir vücut elde etmeyi istiyorum. Bu programın boyu da uzattığını okudum. Kararsız kaldım, ailem boşver gelişimini tamamladıktan sonra üniversitede başlarsın, diyor ama ben boyumun daha fazla uzayacağından şüpheliyim. Hocam bana p90x i önerir misiniz? Yoksa 2-3 sene sonra mı başlamalıyım bu programa.

    Reply
    • Merhabalar,

      Hem yurtiçi hem yurtdışı bloglardan/forumlardan takip ettiÄŸimi üzere 15 yaÅŸ, P90X için uygun. Ve geliÅŸimine POZİTİF etkisi olacaktır. Bu, ailenin sanabileceÄŸi gibi seni “halterlerin” altına vs. koyacak bir program deÄŸil. Bence baÅŸlayabilirsin, 15’ten itibaren, ne kadar erken o kadar iyi…

      Reply
  12. aykut hocam benim bi sorum olacak hani burda gördüm ve beğendim 14 yaşındayım boyum 1.67 kilom 63 sizce başlamam doğru olurmu bu sete ?

    Reply
    • Ben 1 sene daha bekle derim…

      Reply
      • hocam yaşım 17 boyum 1.74 kilom ise 60. normalden zayıfım sizce baÅŸlamalı mıyım? çünkü programda kilo verilmesinden bahsediyor ben ise kaybetmek istemiyorum, teÅŸekkürler

        Reply
        • Her zaman söylediÄŸimiz gibi, P90X bir Vücut Transformasyon programıdır. Yani sizi ideal fiziÄŸinize yaklaÅŸtıracaktır. Tabii ki baÅŸlamanızda hiçbir sakınca yok.

          Reply
  13. Hocam merhaba

    Ap Ripper dvdsindeki karın kasları için yaptığım hareketlerde bel ağrısı sebebi ile yarıda kesmek zorunda kalıyorum. karında hafif bir yanma oluyor ama bel ağrısı inanılmaz derecede zorladığı için hareketi yarıda bırakıyorum.

    1-)Bu bel ağrısı normal midir?
    2-)Bel ağrısını gidermek için egzersiz önerirmsiniz?

    Reply
  14. Hocam

    siz p90x programını uygularken ek protein takviseyi aldınızmı ?

    Reply
  15. Hocam Merhaba

    Boyum 1.77 kilom 64 oldukça fit altetik bir vucuda sahibim. Kuvvetli olduğumu da düşünoyrum. Yağ oranı düşük karın kasları ortada. Sorun şu ki izlerken antremanın yapılış şekline özendim ve sanki klasik salondan daha zevkli gibi. Benim hedefim bel ölçümüün 1.4 katı göğüs ve 1.6 katı omuz ölçüsüne ulaşmak ikisi içinde 3-4 santimlik artışlar yeterli. Kol için sadece 2 santim daha almak istiyorum. Bu şartlarda birisi için bu kadar efor harcatan bir program mantıklı mı. Görüğüm kadarıyla terkar sayıları yüksek fakat ben antremanlarda 5-8 arası çalışıyorum. Bu sistemin benim tarzımdaki kendi çapında olmaya yakın kişiler için ne gibi avantajı olur kas geliştirmede. Dediğim gibi hedefim 67-68 kiloda kalmaya çalışmak ki bunun 2-.25 kilosunuda bacaklarıma eklemek istiyorum.

    Reply
  16. hocam merhabalar

    hocam fazla özel olmazsa sorum şu siz de p90x programını ugguladınızmı ? uyguladıysanız nasıl bir süreçten geçtiniz yani hareketleri yaparken zorlandınızmı ilk başlarda bu yola nasıl devam ettiniz siz? kısacası sizin bilgileriniz deneyimleriniz benim için bir motivasyon kaynağı

    bu arada asıl değişimi 83 gün sonra görüceksiniz fotoraflarla saygılar :D

    Reply
    • Merhabalar,

      İlk soruyu tam olarak doÄŸru anladığımdan emin deÄŸilim ama doÄŸru anladıysam, tabii ki evet! Yani bu sitedeki Blog’ların en az %50’si benim P90X maceram üzerine kurulmuÅŸtur… Bu süreci en iyi anlatan aÅŸağıdaki yazı ve devamını okuyabilirsiniz…

      http://www.p90xtr.com/p90x-ile-bir-gun/

      http://www.p90xtr.com/p90x-ile-bir-gun-devam/

      Reply
      • 1 şınav bile çekemiyorum nasıl olacak? Gerçi sipariÅŸi verdik ama…

        Reply
        • Merhabalar,

          O zaman “ÅŸu anda 1 şınav bile çekemeyenler ama ilerleyen günlerde bir sürü şınav çekebilecek olanlar Klübü”ne hoÅŸ geldiniz…

          Reply
  17. sevgili hocam

    ben 17 yaşında olduğum için protein tozu almak konusunda endişelerim var vucuduma saf proteini nasıl sokabilirim? sizce en uygunu nedir ? ve p90x programımdan sonra içeceğim güzel bir protein içeceği önerebilirmisiniz?

    saygılar

    Reply
  18. hocam öncelikle merhaba

    sorum ÅŸu olucak ben p90x ile ramazanda yapmaya baÅŸladım ve yemeklerimde ekmek ÅŸeker tatlı vb yememem lazım deÄŸilmi bir ufak bilgilendiriseniz beslenme konusunda ramazanda sevinirim saygılar hocam …

    Reply
    • Merhabalar,

      Ramazan ya da değil, bu saydıklarınızın fazlasından kaçınırsanız tabii ki doğru bir şey yapmış olursunuz.

      Reply
  19. İyi günler hocam.

    Sorum olacak Boyum 1.67 kilom ise 63 .

    Ben zayıf görünmeyi istemiyorum göbek var biraz. Bu programla istediğime kavuşabilirmiyim yani sadece kas geliştirebilirmiyim ve zinde kalabilirmiyim ?

    Reply
    • Cevap: Evet.

      Her zaman söylediÄŸimiz gibi, P90X bir “kilo verme” programı deÄŸil, bir “vücut transformasyon” programıdır. Sizi de ideal ve estetik bir fiziÄŸe kavuÅŸturacaktır.

      Reply
  20. Hocam merhaba. :)

    Hocam size baktigimda inancim artiyor diyebiliriz P90X’e. Yanlz bugun bi video izledim evde vucut gelistirilir mi diye? ve video’yu yapan kisi de pek pozitif degildi bu konuda yapmasi cok zor dedi yani ( sizin gibi bi vucut ) yapmasi zor, evde fitness programlari falanla vucut gelistreblrsinz falan filan bunlar olesine dedi. tabi benm moral biraz bozuldu, ama dedimki sana inat cok iyi gelistircem vucudumu. hocam P90x gercekten bunu yaparmi? ben elimden geldigince en iyi sekilde yapicam yani gercekten olur mu? (p90x’le?)
    ben 1. ayimi tamamlamis sayilcam bu hafta. ve acikcasi aynaya baktigimda pek bi gelisim yok. :( ama yinede sonuna kadar devam edicem insallah . cunku acikcasi benm yasadgm ulkede spor salonlar pahali :( yoksa giderdim.
    bunu niye yazdim tam olarak bilmiyorum ama belki bi teselli belki beni inandirmanizi istedigimden olablir hocam.

    Reply
  21. sağ kolum trafikkazasında kırıldı ve 2 kemiktede platin var bu programa başlamam uygunmudur ?

    Reply
    • P90X genellikle vücut ağırlığınızı optimize ettiÄŸiniz bir Ev Fitness Programı’dır. Yani kolunuzda platin olması, baÅŸlı başına program için engel deÄŸil. Sadece kendi “sınırlarınızı” bilmeniz ve ilk baÅŸtan aşırı derecede zorlamamanız doÄŸru olacaktır.

      Reply
  22. Merhaba aykut hocam ben 17 yasindayim boyum 1,82 kilom 103 benim sorum ÅŸu yada korkum p90x in verdigi egzersizleri yapamamak bu herkeze ayni egzersiz mi yoksa kisiye farkli mi ?

    Reply
    • P90X DVD’leri sabittir ama herkesin program takvimi farklılık gösterebilir. Bir spor salonu gibi düşünün, biri girip diÄŸeri çıktığında tüm aletler yer deÄŸiÅŸtirmez ama herkesin kullanım sırası farklıdır.

      17 yaÅŸ, 1,82 boy ve 103 kiloda yapılamaz bir durum yok, P90X’e baÅŸlamaya uygundur.

      Reply
  23. Hocam merhabalar öncelikle çok teÅŸekkür ederim böyle güzel bir olayı ülkemizle paylaÅŸtığınız için. Neredeyse bütün önce ve sonrası resimlerini inceledim lafım meclisten dışarı sizin vücudunuz kadar iyi olmamış sanki tam layiyikle uygulamışşınız heralde beslenmeden tutunda egzersizlere kadar tebrik ediyorum. Ramazandan sonra bende baÅŸlıyacam inÅŸallah herkeze baÅŸarılar iyi çalışmalar…

    Reply
    • Öncelikle iltifat için teÅŸekkürler. Programı tam layiÄŸiyle uyguladığım doÄŸru; 5:45’te uyanmalar, ilk iÅŸ yarım limonun suyu içmeler, egzersizler atlamadan yapmalar… vs. P90X ile bir günümü anlatan bir yazım vardı, o size örnek teÅŸkil edecektir.

      Ama benim sonuçlarımın özel ya da farklı olduÄŸunu düşünmüyorum. Yerli olarak bu siteden baÅŸta aklıma gelen, İbrahim, Ayhan, Üğur, İçten, Berat (ve ablası)… sonuçları da hiç aÅŸağı kalır cinsten deÄŸil :-)

      Reply
  24. Aykut Hocam öncelikle iyi günler..
    P90X’te ÅŸu an 2.haftamdayım fakat temuzun 12’sinde İngiltereye gideceÄŸim ve 2 hafta orada bulunacağım bu süre zarfındada programa devam edemeyecegim geri döndüğümde programa nerden baÅŸlamalıyım?

    Reply
    • Merhaba,

      12’sine kadar devam ettiÄŸin sürece döndüğünde kaldığın yerden baÅŸlayabilirsin. Muhtemelen tam da Recovery Haftana denk gelecek ki, kötü bir zamanlama olmaz.

      Reply
  25. Aykut hocam değişiminizi gördüm şaşırdım,helal olsun.Bende başlamak istiyorum fakat yaşım 16 boyum 1.73 kliom 63 sizce başlamalımıyım ?

    Reply
    • Kesinlikle baÅŸlamamalısın!

      Yani sen de vücudunu kısa sürede transforme edip, çok estetik ve sağlıklı bir fiziğe kavuşmak istemiyorsan, kesinlikle başlamamalısın!

      Yani baÅŸla… :-)

      Reply
  26. Ok

    Reply
  27. hocam 90 gunde yaptınız vucudu ne ara epilasyon yaptırdınız aylar suruor epilasyon

    Reply
    • Veed SoÄŸuk AÄŸda Bantları diye birÅŸey var…

      Reply
  28. hocam 2 dvd olduğuı günler onları ard arda mı yapmalıyız yoksa araya saat mi koymamız lazım ?

    Reply
  29. hocam sizi severim ama , bu değişim 90 günü sonucu değil.

    Reply
    • Bunu iyi bir iltifat olarak kabul ediyorum :-)

      Sonuçlar mükemmel bir tur P90X sonucudur…

      Reply
  30. hocam bende sipariş etcem fakat bunları yaparken herhangi bir suplement kullanmamız şartmı ?

    Reply
    • Merhabalar,

      Hayır, P90X için hiçbir supplement zorunluluğu yoktur.

      Reply
  31. Selam aykut hocam vucudunuzdaki degisimi gorunce inanamadim gercekten sadece 90 gunde mi oldu bu.Ben de almak istiyorum bu seti ve baslamak istiyorum ama bana cok zor oldugunu ve bi bayanin yapamayacagini soyledi bazi arkadaslarim bunun icin kararsiz kaldim.Boyum 165 kilom 60 kas kutlesi elde etmeden yag oranimi azaltip zayiflamak istiyorum bunu yapabilir miyim bu setle. Tesekkurler…

    Reply
    • Merhabalar,

      Öncelikle iltifat için teÅŸekkürler :-) Evet, gördüğünüz 90 günlük P90X sonuçlarıdır. Sorunuza gelince, P90X’i çok ama çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde uygulayan/sonuçlandıran ciddi bir bayan kitlesi var. Yani tabii ki, baÅŸta biraz zorlanacak olsanız da, P90X sizi de hayatınızın en iyi fiziÄŸine kavuÅŸturacak programdır.

      Reply
  32. hocam merhabalar bende p90x e gerçekten inanarak azim ederek 2 gün önce başladım 2 gündür gayet sıkı bir şekilde çalışıyorum henüz göbeğim gitmiş değil ama :) benim sormak istediğim şey p90x le aynı gün fitness ada başlamış bulunuyorum sabah p90x i akşam da fitness a gidiyorum sizce bunun bir sakıncası varmıdır yada ikisinin arasındaki çalışma saatim kaç olmalı kaç saat arayla yapmalıyım p90x ve fitnessı ?

    Reply
    • Merhabalar,

      P90X’i her türlü ekstra cardio ile birleÅŸtirmenin (beraber götürmenin) zararı deÄŸil, faydası olacaktır. Ama genellikle P90X Ağırlık Antrenmanlarını baÅŸka ağırlık antrenmanları ile birleÅŸtirmek tavsiye edilmez (P90X’in Muscle Confusion prensibi gereÄŸi).

      Reply
  33. Hocam öncelikle merhaba 5 aydır fitnesla uğraşıyorym az çok birşeyler var fakat karın yağlı maddi imkânlar dan dolayı bırakacağm p90xi araştrdım fiyatı uygun fakat bu programda beslenmenin extra önemli olduğunu vurguluyorlar fakat öğrenci olduğumuz için imkanlar biraz kıssıtlı sabah 3 4 yumurta beyzı peynir zeytin günde 150 gram felan tavuk gerikalan öğünler ev yemekleri aradaki kuruyemiş felan olacaktır bu şekilde düzenli beslenerek istediğim vücuda ulaşabilirmiyim şimdiden sağolun

    Reply
    • Merhabalar,

      Egzersiz tabanlı P90X Programı’nda “ÅŸu saat ÅŸunu yemelisin” tarzı vücudu aç bırakan ya da zorlayıcı zor takip edilebilir bir diyet zaten yoktur. Setlerle birlikte gelen ÅŸifre ile P90X Beslenme Tablosu’na eriÅŸip, kendi öğünlerini ona göre daha özgürce düzenlediÄŸinde sonuçlar hem daha erken gelecek hem de kalıcı olacaktır.

      P90X’i uygulayan öğrenci çok büyük bir kitle var, bu sorun olmayacaktır. Yani beslenme tarzı ekstradan maddi bir külfet getirmemektedir.

      Reply
  34. Aykut hocam merhaba,

    Ben sizin siteyi belki de ilk keşfedenlerden olabilirim , hatta şim di baktım 30 kasım 2012 de DVD setlerim elime geçmiş. fakat kendimce kusursuz bir çalışma ortamı bekleme yanılgısı için de zamanımı harcamışım.22 ekim 2013 te nihayet programa başladım ve 3 ayı bitirdim %70 program uydum yapamadığım günler oldu ancak belli bir aşamaya geldim.Ben açıkçası 90 günü kendimce gerçekçi bulmadığımı ama programa inandığımı söyleyebilirim. tabi yaşımıda belirteyim bu arada 46 ancak spor dan hiç uzak kalmış biride değildim.Resimlerimi çektim açıkçası ben de merak ediyorum ancak ilk 2 ay fotoğraflarm telefonumum çökmesi sonucu onun hafızasın da kaldı tamir edilmesi ni, bekliyorum.Kondisyon anlamın da gerçekten 20 -25şınavları tek sefer de rahat yapabiliyorum.Barfiks 95 kg ıkaldırmam gerektiği için belkide arzu edilen seviyeye ulaşamadım Ab ripperi de %90 seviyeye geldim.Mide hala yağlı beslenmede belki hatalarım olmuş olabilir ek takviye olarak bir markanın Whey ürününü kullanıyorum spordan sonra.

    Şimdi ikinci tura geçmeyi planlıyorum .

    -Classic programı uyguladım,istediğim sonuçları alana kadar devam ettirme gibi bir kararlılık için de gözümü kararttım.İkinci tur için nekadar dinlenme süresi yapmalıyım ve hangi program ile devam etmeliyim.

    teşekkürler,
    ,

    Reply
    • Merhaba Alpay,

      Evet, sanırım ÅŸirket emailinden seni hatırladım. 30 Kasım 2012… bende de iyi hafıza varmış :-)

      P90X zaten inanılmaması mümkün bir program deÄŸil. İlk turlarında %100’ünü verememiÅŸ kiÅŸiler, yine de programın potansiyelini çok iyi farkettiklerinden, ikinci raunda baÅŸlamak genelde kaçınılmazdır :-)

      Emailine bir program takvimi attım, Classic’e oldukça yakın. Bu sefer sonuçlarının daha da iyi olacağını tahmin ediyorum.

      Başarılar,

      Aykut

      Reply
  35. Hocam ben 21 yaşında 60 kiloyum, hep kilo sıkıntımdan yakınıyorum, spora başlamayı istiyorum ama kilom çok az olduğu için sanki istediğim vücuda kavuşamayacakmışım gibi geliyo ve vazgeçiyorum..

    Bir arkadaşım p90x’e baÅŸlamış ve onun önerisi ile geldim ve büyük deÄŸiÅŸimler var
    Bende arkadaşımla beraber p90x programına başlamak istiyorum yalnız öneriniz varmı, bu kilo ile nasıl hacim kazanabilirim ve gelişebilirim.

    Reply
  36. Öncelikle merhaba hocam ben 17 yaşında 1.70cm boyunca 90 kiloyum bu seti gördüm almayı planlıyorum fakat daha önce sporla da pek aram olmadı ve sporla arası olmayanlar hiç bulaşmasın gibi bi algı var bazı arkadaşlar da bu durum bana bi zorluk yaşatır mı hareketler de ve programı uygulama konusun da ? Ve ilerleyen zamanlar da ek besin almamız gerekiyor mu siz mi yönlendiriyorsunuz ?

    Reply
  37. Merhabalar Aykut hocam, ÅŸimdi ben de 2 saat kadar önce gidip 4kg’lık 2 adet dumbel aldım, bunları nasıl kullanacağımı arıyordum, video üzerine video ve sonunda p90x’i keÅŸfettim.

    Henüz siparişi vermedim, yaşım 16, boyum 1.72 ve kilom 75. Son 1 aydır düzenli olarak mekik ve şınav çekmeye uğraşıyorum, ilk başladığım zamanlara göre çok iyi ve yaklaşık 4 kilo verdim bu yöntem ile. Ancak bu benim için yeterli değil. Ben vücudumdaki tüm yağlardan kurtulmak ve kaslı bir vücuda sahip olmak istiyorum.

    Ancak aklıma takılan 2 soru var, birincisi beslenme. Şimdi ben öğrenciyim, öğle arasında okulda tost, sandviç gibi şeyler yemek zorunda kalıyorum. Acaba bu bir sorun yaratır mı diye sormak istedim. Ek olarak beslenmeyi nasıl belirliyoruz ? Siz bize bir liste falan mı veriyorsunuz, o konuyu merak ettim.

    2. Sorum ise barfiks aleti. Benim elimde hiç kapıya asmalık barfiks aleti yok ve barfiks çekebilecek kadar güçlü olduÄŸumu da düşünmüyorum, bu aleti sizden temin etmemiz mümkün müdür ? Bir de benim elimde olan 4kg’lık 2 adet dumbell çalışmalar için fazla hafif mi kalır ?

    Reply
    • Merhabalar Aykan,

      P90X için gerekli iki alet, Barfiks ve Şınavlarda kullanabileceğin kapı barı ve bir çift dambıldır. Dambılları kullanırken 8-10 ya da 12-15 tekrar yaptığında, özellikle son 3 tekrarında seni biraz zorlamaları doğru yaklaşımdır.

      Barfiks konusunda ise, ben de dahil pekçok kiÅŸinin P90X’e “0” barfiks ile baÅŸladığını biliyorum ama 90 günlük program bittiÄŸinde tablo çok farklıdır. 17-18’lere ve üzerine çıkabilirsin. Evet, Barfiks Barları site üzerindeki Deluxe Setler ile birlikte gelir.

      Beslenme konusunda, DVD başına ortalama 600 ila 900 kalori yaktıracak P90X Programı’nda, Beslenme yaklaşımı da oldukça özgür ve stressizdir. P90X Beslenme Tablosu yardımı ile kendi öğünlerinizi daha özgür ama sağlıklı şekilde düzenleyebilirsiniz.

      Reply
  38. Merhabalar;

    Bende masa başında çalışmak zorunda kalan vede spor salonlarına gidemeyen birisiyim.Arkadaşımın tavsiyesi ile sitenizi araştırdım vede az önce siparişimi verdim.
    Åžimdiden sormak isterim acaba hareketlerin hepsi aletsiz mi?
    Aletli ise nelere ihtiyaçım var?
    Şimdi den çok teşekkürler.

    Reply
    • Merhaba İhsan Bey,

      Öncelikle P90X’e ilginiz için teÅŸekkürler. P90X programı için minimal düzeyde 2 ekipman gerekecektir. Bunlardan ilki, hem barfiks hem de şınav hareketlerinde (sünger kaplı bombeli tutamaçları ile size ekstradan 15-20 cm. derinlik saÄŸlayıp, şınavlarınızın daha etkili olmasını saÄŸlayacaktır) kullanabileceÄŸiniz P90X Kapı Barı, ikincisi ise bir çift dambıldır. EÄŸer kapı barınız yok ise, tüm P90X Deluxe Setleri, bu ekipman ile birlikte gelir. Dambıllar için ise, varsa mevcut dambıllarınızı kullanabilir ya da ağırlıkları tak-çıkar deÄŸiÅŸtirilebilir ağırlıklı dambıl setlerinden edinebilirsiniz.

      Reply
      • Çok teÅŸekkürler.Bu siteyi ilk gördüğüm de klasik diÄŸer siteler gibi inanmamıştım.Ama ilk soruma direk cevap vermeniz bile fikirlerimi deÄŸiÅŸtirdi.Umarım hayal ettiÄŸim vücüda ulaşırım.

        Reply
        • Aslında P90X’in sonuçları gerçekten o kadar iyidir ki, bazen “gerçek olmayacak kadar iyi” olarak algılandığı olur :-) Programın sonunu getirdiÄŸinizde, istediÄŸiniz vücuda kavuÅŸacağınızdan şüpheniz olmasın. BaÅŸarılar.

          Reply
  39. Aykut hocam merhabalar . Bugün 5.günümü tamamladım . Kiloluyum , göbeğim var fazlaca. p90x in yanında göbeğimi eritmek için yapabileceğim birşeyler var mı ? Yada siz böyle birşey tavsiye eder misiniz ?

    Reply
    • P90X Progam Takvimi’nize uymanız yeterli olacaktır. P90X zaten kolay bir program sayılmaz ve uyguladığınızda sonuçları çok iyi olacaktır.

      Reply
  40. herkese merhaba,

    p90x yolda kısmetse 7 -- 8 Ocak 2014 tarihinde elimde olacak dambıllarda hazır start 13 Ocak 2014 finiş 13 Nisan 2014 oğlumla beraber sıkı bir p90x yapacağız inşallah, her günü kayıt altına alacağım ve elimden geldiğince değişimimizi sizlerle paylaşacağım daha önce salonda spor yaparken sadece internetten bulduğum mide hareketlerini yaparak güzel sonuçlar aldım bu seti komple bitirdiğimde ne ile karşılaşacağımı tahmin edebiliyorum

    Aykut hocaya huzurunuzda böyle bir imkanı bizlere sunduğu için teşekkür ederim

    Reply
  41. Değişim gerçekten inanilmaz. Ancak bu değişimin sadece p90x
    İle olduğuna inanmak bi yandan zor bir yandan motive edici.
    Bu programı aldigimizda barfiks ve snav ekipmani dişinda başka
    Bir ÅŸeye ihtiyacimiz olacak mi

    Reply
    • Erhan Bey Merhaba,

      Sanırım sizinle biraz önce emailden de biraz yazıştık :-) Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler. Benim P90X sonuçlarımın doğruluğu artık pek tartışılmıyor, zira 1.5 yıl önce tartışılmıştı :-) Çünkü bu konuda bir istisna değilim, en az benim kadar iyi sonuçlar alan kadın-erkek, genç-yaşlı pek çok kişinin P90X sonuçları da yine bu sayfalarda fazlaca vücut buldu.

      Umarım sizin de P90X Transformasyonunuzu 90 gün sonra yine bu sayfalarda göreceğiz. Blog paylaşma yetkinizi şimdiden açtık :-)

      Tekrar başarılar dilerim.

      Aykut

      Reply
      • Acikcasi beni p90x i almaya ve nasipse baÅŸlamaya sizin ilginiz ikna etti.
        Blogumuzu da actik ön calismalar tamam :) bakalim DVD ler geldiğinde ne olacak.buradan değişimi sizinle paylaşmak benim için onur olacak.dun ve bugün bur hayli vaktinizi aldim tekrar tekrar çok tesekkur ederim.

        Reply
        • Rica ederim, hepsine severek cevap veriyorum. DVD’leriniz de yarın size doÄŸru yola çıkacaktır :-)

          İtiraf etmeliyim, biraz önce yayınlanan “Zaman Bulmak deÄŸil, Zaman Yaratmak!” yazısını, sizin “Before & After” deÄŸiÅŸimimi “inanılmaz” iyi bulmanıza da deÄŸinerek kaleme aldım. Dilerseniz hemen okuyabilirsiniz :-)

          Evet, P90X’in sonuçları aslında o kadar iyidir ki, bazen haklı (ya da haksız) olarak insanlarda şüphe uyandırabilir. Ama bunların cevabını programa baÅŸlayan herkes zaten kendi bulur :-)

          Reply
  42. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. O güzel değişimi size göstermek dileğiyle :)

    Reply
  43. Öncelikle merhaba Aykut hocam ben 1.74 boyunda yaklaşık 58 kiloyum kilo P90X programı ile hem kilo alıp hem güzel fit bir vücuda sahip olmak istiyorum ama yanlış beslenip kas yıkımı oluşmasından korkuyorum sağlıklı bir şekilde bunu nasıl yapabilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Reply
    • Merhaba Atakan,

      P90X ile hacim yapmanın formülü açıktır. Madalyonun iki yüzü vardır, egzersizler ve beslenme. Egzersizlerde, tekrarları 8-10 aralığında tutarak (12-15 değil) ağırlıkları da özellikle son 3 tekrarda zorlanacağınız şekilde arttırmalısınız.

      Beslenme konusunda ise, günlük bir kalori açığı yaratmak yerine (kilo vermek isteyen birinin aksine) günlük fazla olmasa da bir kalori fazlalığı yaratmanız gerekir.

      Bu iki kuralı aklınızda tuttuÄŸunuzda ve de sizin özelliklerinize göre düzenlenen 90 günlük Program Takvimi’ni takip ettiÄŸinizde, istediÄŸiniz sonuçlar %100 gelecektir.

      Reply
      • hocam merhaba…
        yeni üye oldum sitenize daha doÄŸrusu yeni tanıştım P90x ile vede baÅŸlamak-baÅŸlamamak arasında gidip geliyorum…aslında baÅŸlama sebebımde var 1.79 boyundayım kilom ise 98 insanlar kilolu deÄŸilde kalıplısın diyorlar…daha önceleri (93 kilo ile) ölüm diyeti diye adlandırabileceÄŸim yemeden içmeden az besinle 82 kiloya kadar düştüm…tabi diyeti bırakır bırakmaz kilo 98 e fırladı… ÅŸimdi bu konuyla alakalı samimiyetinize güvenerek soruyorum …programınız ile 90 günde fit ve kaslı bir vücut mümkün mü…

        Reply
        • Merhaba Salih,

          Senin de deneyimlediÄŸin gibi bu tip “ölüm diyetleri” uzun vadede 0 fayda, ve oldukça zarar (vücut deformasyonu) getirecektir. P90X hakkında ise söylenebilecek tek bir kötü söz bile yok. Yani cevap evet, eÄŸer uygularsan 90 günün sonunda P90X seni hayatının en iyi fiziÄŸe kuÅŸkusuz kavuÅŸturacaktır.

          Reply
  44. buradaki aÅŸağı yukarı tüm yorumları okudum,şöyle bir göz attım ve kararımı verdim çok zayıf ve hacimsizim bu halimden kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım sizinle direkt irtibata geçebilmem mümkün mü nelere ihtiyacım var bunu da öğrenmek isterim sonuçta bu deÄŸiÅŸim belli zorlanmaları da beraberinde getirecektir.Çok zyıf ve çelimsizim ve bu durumdan artık çok sıkıldım 1.74 boyundayım ve 54 kiloyum.Bazen okulda benden daha yapılı öğrencilerimi görüyorum deliriyorum onlar mı öğrenci ben mi öğretmen ÅŸaşırıyorum..umarım bu duruma bir son verebiliriz… yardımlarınızla tabii

    Reply
    • Merhaba Ahmet Bey,

      Öncelikle P90X’e ilginiz ve yorumunuz için teÅŸekkürler. Öğrenci-öğretmen anektodunuz özellikle iyiydi :-) Size e-mail ile ulaÅŸtım, programa baÅŸlamadan önce herhangi bir spesifik sorunuz var ise, oradan bana ulaÅŸabilirsiniz.

      P90X Programı, tabii ki sizi de istediğiniz fiziğe kavuşturacaktır.

      Reply
  45. Sevgili Aykut Hoca,

    Başlamaya kararlıyım, size iki sorum olacak, ben haftada 2 gün tenis oynuyorum 2 gün de yoga yapıyorum, bunları uyguladığımda programı nasıl modifiye etmeliyim, diğer sorum da beslenmeyle ilgili, maalesef etle hiç aram yok sadece balık yiyebiliyorum, onu da her gün yemiyorum. Supplement tarzı şeyleri almayı tercih etmiyorum, bu durumda önerebileceğiniz birşey var mı?
    Çok teÅŸekkürler…

    Reply
    • Merhabalar,

      P90X’i diÄŸer aktivitelerinle paralel götürebilirsin. Yoga dersini, P90X’teki Yoga-X ve X-Stretch günlerine, tenisi ise istediÄŸin yere monte edebilirsin. P90X için whey proteini de dahil hiçbir supplement zaten zorunlu deÄŸil. Tek doÄŸal protein kaynakları da et ve balık da deÄŸil. Daha bir iki gün önce yayınlanan Protein Kaynağı Kas Yapıcı 9 Besin yazısını incelemeni tavsiye ederim, faydalı olacaktır.

      BaÅŸarılar…

      Reply
  46. OKY.. O zmn siparisi veriyoruzzz :)) VEEE BASLIYORUZZZZ…

    baslangic programini nasil yapabiliriz

    AYRICA TESEKKURLER ADMIN.. Turkun turkten baska dostu yok iste :D:D

    bu arada ewet ibrahim ,, cok pahalli. haklisin.. tipik turkiye gercegi

    Reply
  47. MERHABA, BEN AMERIKA DA YASIYORUM. BURADAN BU PROGRAM CD VS SINI ALIP BASLAMAK ISTIYORUM AMA BIR SORUM OLUCAKTI. SIZDEN ALMASAMDA BANA PROGRAM VE DIGER KONULARDA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ ?

    ORNEGIN BURASI SUPPLEMENT VS CENNETI. YARARLI OLACAKLARI DOGRU SEKILDE KULLANMAK ISTERIM,TAVSIYALERINIZI OGRENMEK ISTERIM

    Reply
    • Tabii ki yardımcı oluruz. Burası ticari amaçlı deÄŸil, yardım amaçlı bir topluluk :-)

      Reply
      • insanın ah o cennette bende olsaydım diyesi geliyor ne yazıkki supplement turkıyede cok pahalı:S

        Reply
  48. aykut hocam ve herkese merhaba

    benim P90X ile tanışmam ilginç 3 sene önce spor salonuna gidiyordum bir sonraki sene için güzel altyapım oluştu tek eksik baklavanın tek olması soyunma odasında muhabbet ettiğimiz gençler kendi aralarında aynada baklavalarına bakıyorlardı kendilerine dedim ki sizin gibi baklavalarım olsun bir dünya borcum olsun dedim:) arkadaşlardan bir tanesi abi sende yapabilirsin dedi int P90X videolarındaki miğde hareketlerine dayanabilirsen sendede olur dediler ve o akşam seyrettim ve ne varya bu harektlerde diyerek hareketleri bir sonraki gün salonda hocayla berber uyguladım ve hayatım kaydı benimle beraber bir kaç kişininde kolay değil emek ve sabır isteyen bir spor her işte olduğu gibi azmettik ve hedefe ulaştık beraberimizde 15 kişide ulaştı devam ettilermi bilmiyorum ben bazı sebeplerden dolayı sporu bıraktım o dönem seti almak istedim dvd ler yabancı olması nedeniyle almaktan vazgeçtim şimdi böyle bir imkanı sunduğu için aykut hocaya teşekkür ederim

    oğlum 15 yaşında maşallah sportif bir vücuda sahip babasına çekmiş:) beraber yapacağız inşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz

    herkesin kilo almışsın göbek yapmışsın demesinden ve gömleğimin beni sıkmasından sıkıldım

    sakın vazgeçmeyin ben dvdler olmadan sonuç aldım dvdleride az önce sipariş verdim 90 gün sonra neler olmuş göreceğiz inşallah

    herkese sağlıklı bir yaşam dilerim

    tÅŸkler Aykut Hocam

    Reply
  49. Selam, bu programı yurtdışındayken keşfettim. Yalnız şöyle bir sıkıntım var, 55 kiloyum 23 yaşındayım,üst bölgem zayıf ama alt bölgemde bacaklarımda fazlalıklarım var birikim hep o yönlerde oluyo engelleyemiyorum, 3 ayda 7 kilo birden aldım 48 den 55 e çıktım ve p90x e rastladım, daha sonra before after görüntülerini inceledim ve karnımda kollarımda hiç fazlalık olmamakla birlikte packlerimin yada çok hatlı kaslarımın olmasını kesinlikle istemediğimin farkına vardım. Sıkı olmak istiyorum tabiki ama karnımda baklava olsun istemiyorum ve tabiki bacaklarımda ve alt bölümlerde incelme olmasını çok istiyorum, p90x in hangi programını kullanmam lazım ve püf noktalar nelerdir burda? Teşekkürler..

    Reply
    • öncelikle tam programını bulmuÅŸunuz neden derseniz p90x vücudun alt bölgesini çalıştırarak vücudu inÅŸa etme temeli vardır yani bacaklar temelli ant programıdır cardio core plyo kenpo legs hatta yogayı da koyarsanız en çok aktif çalışan bölgesi bacaklar oluyor özellikle legs antremanıyla istediniz incellige kavuÅŸturacakdır sadece en çok sırt ve bacak temelli ama tüm vücudu kapsayan bir programdır tavsiye ederim lean programı öneririm aykut hocam da büyük ihtimal lean önerecekdir:D

      Reply
    • Merhaba Pınar,

      İbrahim’in de benden önce davranıp söylediÄŸi gibi, P90X’in hedeflerine oldukça uygun olduÄŸunu düşünüyorum. Kadınların anatomisi erkeklerden farklı olup, P90X ile baklavalar kadınlarda sen çooook istemedikçe o kadar kolay çıkmaz. Ancak ciddi bir yaÄŸ yakımı saÄŸlayacaktır, ki bu da pozitif birÅŸey. Lean ya da farklı modifikasyonları, Ana Sayfa’daki P90X BaÅŸlama Formu’ndaki bilgilere göre, adınıza en doÄŸru ÅŸekilde zaten hazırlanacaktır. BaÅŸarılar…

      Reply
  50. Çok teşekkürler Aykut hocam, 90. Gün görüşmek üzere :)

    Reply
  51. Ben 1 Ekim
    Itibarıyla başladım ve bu gün 3.günü tamamladım. Boyum 1.79 kilom 71
    Bir beslenme programım var ama emin olamıyorum, beslenme konusunda bana fikir verebilecek biri varsa çok minnettar kalırım. Mail adresim okayselcuk@ hotmail.com , bu konuya hakim kişiler lütfen mail atın. Haftalık programıma yorum yapmanızı ve öneride bulunmanızı rica ediyorum

    Reply
    • Selam Okay,

      MailleÅŸmiÅŸtik ama buradan da yazmadan geçmek istemedim. Hazırlamış olduÄŸun Beslenme Programı’n çok çok iyi, P90X Beslenme Tablosu ile paralellik içinde. Beslenme konusunda oldukça bilinçli olduÄŸunu görüyorum. EÄŸer egzersizlere de gereken önemi verirsen, sonuçların çok çok iyi olacaktır. BaÅŸarılar.

      Reply
  52. ıyı gunler hocam bende baslama nıyetındeyım ama proteın tozları ve dıger takvıyeler kafamı karıştırıyor karacıger yaglanması problemim var acaba yaparken bu takvıyelerın kotu etkılerı olurmu ?

    Reply
    • İyi günler,

      P90X’te sonuçlar için hiçbir supplement’in zorunlu olmadığını hatırlatalım. Sadece, protein ihtiyacınızı doÄŸal yollardan karşılamakta eksik kaldığınız durumlarda Protein takviyesi düşünebilirsiniz.

      Reply
  53. Aykut hocam Muscle Confusion her zaman geçerli olur mu? Mesela P90X’e hiç ara vermeyerek yapanlar var onlar için ne düşünüyorsunuz?

    Reply
    • şöyle düşün metehan onlar hiç ara vermeden yaparak elde etmeye çalıştıklarını sen dinlenerek ve daha iyi bir ÅŸekilde elde ediyorsun :D ikinci örnek ise 3 ay p90x yapan biri baÅŸtan baÅŸladıgında ara vermeden core synergitcs de ilk baÅŸladıgı gibi yorulur efor sarfeder mi? 1 ay 2 ay ara verdikden sonra vücut dinlenmeye spor yapmamaya alıştıgında tekrar baÅŸladıgında ilk gün ki gibi max deredece fayda saÄŸlıyor bak ben 3 ay ara verdim daha fazla ve ne yazıkki beslnemmi de bozdum memlekete gidince ark’a uydum birde arada o sinerjiden çıkman lazım spor spor daha daha dan cıkmak iyi oluyor burger mc kola herÅŸey tükettim dezor. çok ugramadım nerdese aynı gibiyim birde sonradan aldıgın yagları da yakmak kolaydır hı benim gibi yapmayıp beslenmen aynı ÅŸekilde devam ederse mükemmel olur.

      Reply
      • İbrahim abi doÄŸru diyorsunda mesela vücut yapıları çok farklı kendimden örnek veriyim yaÄŸlı bir yiyecek yediÄŸimde mesela kilom hemen yükseliyor yani benim vücudum kilo almaya çok elveriÅŸli ama sen burda kendinden örnek vermiÅŸsin. Birde İbrahim abi P90X’i artık bir lifestyle yani günlük rutin halinede getirmek çok önemli. 90 gün sonunda istediÄŸim forma kavuÅŸtum spor yapmayayım diye birÅŸey yok bence artık bir kere baÅŸladık hayat sonuna kadar devam eder sanırım :)

        Reply
        • metehan kardeÅŸim öle yanılgıya düşme erken alınan yaglar da çabuk verilebilir emin ol arada bir dinlenmek kafayı kaldırmak cidden çok iyi geliyor

          Reply
    • P90X’i hiç ara vermeden yapmadan kasıt, yine P90X turları arasında ara vermektir. 90 günlük mezuniyetinin ardından ertesi gün P90X’e baÅŸlayan (deliye) henüz rastlamadım ben! :-)

      Reply
  54. merhaba hocam ben Azerbaycandanim ve p90x e baslamak istiyorum p90x setini nerden bulabilirim?

    Reply
    • Merhabalar,

      P90X Setleri Kıbrıs, Azerbaycan ve diÄŸer çoÄŸu Türki Cumhuriyetlerine kargolanmaktadır. Ana Sayfa’daki P90X BaÅŸlama Formu’nu doldurabilirsiniz.

      Reply
      • cok tesekkur ederim hocam :)) bunu duydugum icin cok sevindim bende binlerce insan gibi p90x -i yasamak ve hayatimin sonuna kadar surdurmek istiyorum..baslama formunu doldurursam sete ulasabilirim degil mi yani?

        Reply
  55. 4 . gündeyim. Erdi arkadasım gibi hissediyorum ağrılara ragmen hosuma gidiyor program. mesela dün o kadar ham olmama rağmen dedim yapmalıyım. beni bekleyen bi turnuva var. :) sonra 3. günü yapınca hamlıgım gitti biraz. ve program cok eglenceli bi hal almaya başladı. Hocam cok teşekkürler size. bilgileriniz, emeğiniz, ilginiz ve program sayesinde tanıstıgımız icin cok tesekkürler

    Reply
  56. Hocam biz P90X’i satın alınca hem e-mailimize çalışma programımız geliyo hemde cdler evimize mi geliyor? Evde ödeme seçeneÄŸinde peÅŸin mi ödüyoruz? Åžimdiden teÅŸekkür ederim.

    Reply
    • Evet aynen söylediÄŸiniz gibi. Ama MNG Kargo Åžube’lerinden kredi kartınızla da teslim alabilirsiniz.

      Reply
      • Çok teÅŸekkür ederim hemen alıp baÅŸlamak istiyorum kusura bakmazsanız bir sorum daha olucak ben 17 yaşında 100 kilo 185 bouyndayım bu egzersizler kas geliÅŸimim ve boy uzamam için engel olur mu çünkü daha önce pek spor yapmışlığım yok.

        Reply
        • Bu soru çok defalar sorulmuÅŸtur ama cevabı aynı: P90X’in hem kas geliÅŸimi hem de boy uzamana POZİTİF etkisi olacaktır. Blog’da senin yaşıtlarının hemen hepsi (çoÄŸunlukla erkekler) P90X ile ciddi boy artışı kaydettiler (hatta yakında Blog’unu paylaÅŸacak Bykandi tam 6 cm!)

          Reply
          • Çok teÅŸekkür ederim ÅŸu an sipariÅŸ veriyorum. Umarım bende herkes gibi faydalanırım bu hizmetten. Saygılar…

            Reply
            • Evet, P90X neredeyse mucizevi sayılabilecek kadar iyi bir sistem ama asıl iÅŸ yine sizde, kararlılığınız ve devamlılığınızda olacaktır. Biz de tabii ki bu serüvende elimizden gelen tüm desteÄŸi hergün göstermekteyiz. Åžimdiden baÅŸarılar.

              Reply
  57. P90X’ ten sadece bir koÅŸul altında verim alamazsınız. O da egzersizleri yapmak yerine, DVD’leri sadece izlemekle yetinirseniz. :) Burada kilit öğe sizsiniz. Program sadece yardımcı bir araç. Gerekli bütün çabayı siz göstereceksiniz. Çok iyi kurgulanmış bu programın rehberliÄŸinde, gerekli çabayı gösterdikten sonra, sonuç almamanız imkansız. Herkesin metabolizması, egzersizlerde harcadığı efor, gösterdiÄŸi çaba farklı olduÄŸu için, sadece sonuç alma süreniz deÄŸiÅŸecektir ama mutlaka istediÄŸiniz sonuçlara ulaÅŸacaksınız. Emin olun. Bunu, ÅŸu anda programa devam etmekte ve 30. gününe yaklaÅŸmakta olan biri olarak söylüyorum.

    Reply
    • Her satırına katılıyorum… (ve Blog yazını da merakla bekliyorum Montani :-)

      Reply
  58. Merhaba;
    Ben açıkcası videolardan çok etkileniyorum ama korktuğum bi konu var ya videolardaki gibi p90x beni geliştirmezse bundan emin olamadığım için almakta tereddüt ediyorum lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

    Reply
    • Merhaba Sercan,

      Böyle bir endişeye gerek yok. P90X, piyasadaki bilmem ne çaylarından ya da zayıflama haplarından vs. değil. Bu çok iyi dizayn edilmiş bir Egzersiz Programı ve sağlıklı beslenme ile kombine ettiğinde, sonuç almama olasılığın yok. Sonuçlar %100 gelecektir.

      Reply
  59. DVD ler geleli 3 gün oldu ve hiç zaman kaybetmeden P90X e başlamış oldum.Gerçekten iki günü geçirmiş olmam bile bana çok büyük bir keyif verdi, kendimi çok rahat hissediyorum.bugünde biran önce akşam olmasını bekliyorum, bacaklarım, kollarım, karnım ağrısada bu ağrı gerçekten benim hoşuma gidiyor :) teşekkürler Aykut hocam.

    Reply
    • Ne demek, rica ederim :-)

      P90X kanınıza girdi bir kere, artık hiçbir şey aynı olmayacak!

      Reply
      • Aynen hocam :d dün bi arkadaşımın daha kanına girdim daha doÄŸrusu P90X girdi, DVD ler gelir gelmez o da aramızda.Dün Shoulders & Arms yaparken kendisi beni izlemek durumunda kaldı ve etkilenmiÅŸ olmalı ki birden karar verip sizi aradı.Gün Geçtikçe geliÅŸeceÄŸiz inÅŸ.Saygılar.

        Reply
        • TeÅŸekkürler. Arkadaşınızı da P90X ile tanıştırarak en büyük iyiliÄŸi siz ona yapmışsınız. Biz bugüne kadar P90X ile tanışıp da ondan pozitif etkilenmeyen henüz görmedik.

          Reply
  60. merhaba ;

    16eylül itiari ile p90x başladım.bundan önce 4 aylık bir vg geçmişim var.1.76 ve 73 kilodayım. göbek çevrem biraz yaglı.biceps ve tirceps lerde ve omuz,gögüs bölgemde gelişme var.göbek bölgesinde ki yag dan kurtulmak için bu programı seçtim.uzun uzun inceledim ve düzenli uygulanyalrın faydasını gördm.ama 90 günde bu şekilde veya buna yaın bi degişim görecekmiyim şimdiden merak içindeyim.

    VG yaparken son bir ayımda protein tozu,creatin,glutmin ve bcaa kullandım.peki bu programla tekrardan bu kombinasyonu kullansam bana faydası sizce nasıl olur.

    Reply
    • Merhaba Fatih,

      Seyahatim sebebiyle geç cevap verebildiğim için pardon. P90X ile çok iyi sonuçlar alacağına eminim (ben programı uygulayıp da sonuç almayan birini henüz görmedim).

      DiÄŸer konuda, P90X’te herhangi bir supplement kullanımı zorunlu ya da gerekli deÄŸildir. Bu saydıkların arasından sadece ihtiyaç duyduÄŸunda Whey Protein’ini öneririm.

      Reply
  61. Yarin bulk donemiyle basliyorum :) uc ay boyunca resim atmicam yapacagim prog hakkinda da ama guncel konular hakkinda bir iki yazi yazmayi dusunuorm

    Reply
    • ibrahim abi bana bi mail atabilirmisin acaba. Beslenme ile ilgili paylaşımını okudum fakat bi kaç sorum olucaktı.

      Reply
  62. Hocam bu değişiminiz kaç yılda oldu? Belki yukarıda başka birisi sormuştur, baktım ama bulamadım. Merak ettim sormak istedim.

    Reply
    • 90 günde! Ama tabii ki P90X ile geçen 90 günde.

      Reply
  63. basit bir tüy dökücü krem ya da çeşitli markaların groom diye tabir edilen elektrikli makinalarını kullanarak 9 dakikada kaybedebilirsin. :) Hiç bir sportif faaliyetin,vücuttaki kıllar üzerinde etkisi yoktur. Önce ve sonra fotoğrafları arasında gördüğün fark, kişinin öz güveninin ve yeni edindiği fit görüntüsünü daha iyi gösterme isteğinin bir sonucudur.

    Aykut Bey’in yerine cevap verdim ama dilerim problem olmaz.

    Reply
    • Tabii ki problem olmaz :-) Ben daha iyisini veremezdim.

      Avatar’daki daÄŸcıyı gördüğüm zaman, “hah, güzel bir yorum geliyor” diyorum zaten :-) TeÅŸekkürler.

      Reply
  64. o nasıl olacak hocam

    Reply
  65. 90 gün sonra göğüsteki kıllar kaybolacakmı hocam biraz garip bir soru oldu ama

    Reply
    • Göğüsteki kılları kaybetmek için 90 güne ihtiyacın yok; muhtemelen 9 dakikada da kaybedebilirsin.

      Reply
  66. Teşekkürler cevap için .
    Yani bıraktığımda hiç bir sorun olmayacak ve bitirdiğim zaman da devam etmek istemezsem vücudum o şekilde kalacak öylemi ? Ve beslenmeme fazla dikkat etmeden yaparsam sorun olurmu?

    Reply
  67. Merhaba.
    p90x başlayıp 90 gün yaptıktan sonra da aynı şekilde devam etmek gerekir mi ?
    90 günden sonra çalışmayı tamamen bırakırsam ne olur ? vucutta bozulma olurmu eski halinden daha kötü hali alır diye duyumlar duydum .
    cevap için şimdiden teşekkürler

    Reply
    • Merhaba Emre,

      Tabii ki yanlış duyum almışsın! Bu duyumların hiçbirinin P90X’i yapmış ya da bilen kiÅŸilere ait olmadığını tahmin ediyorum.

      P90X bir ilaç ya da başka birşey değil de, gerçek bir egzersiz programı ve beraberinde sağlıklı beslenmeye dayandığından, sonuçları %100 gerçek ve de kalıcıdır. Tabii ki 90 günün sonunda dilersen programa devam edebilirsin. Ya da devam programları da vardır, Insanity/P90X Hybrid gibi.

      Ama ilk yapman gereken, ilk 90 günü bitirmek. İstediğin sonuçların mutlaka geldiğini göreceksin.

      Reply
      • emre bende şöyle söyleyim yaz tatilinden önce mayısın ortalarında baÅŸladım tam 1 ay yaptım bırakmak zorunda kaldım…gerçekten zorunlu bir bırakıştı.ogünden sonra hiç spor yapmadım.hatta beslenmeme bile çok uyamadım.yarın en baÅŸtan baÅŸlayacağım…vücudumdaki o 1 aylık deÄŸiÅŸime yazın ailem inanamadı…ve hala aynı…sadece stres kaynaklı çok az kilo kaybım var hepsi o…

        Reply
        • Çok güzel bir bilgi, paylaÅŸtığınız için teÅŸekkürler. Gerçekten de P90X herhangi bir hap ya da o tür bir ilaca (safsata) vs. dayanmadığı, gerçek egzersiz ve saÄŸlıklı beslenmeye dayandığı için sonuçları çok etkili ve en önemlisi kalıcıdır. Bir 90 günün sonuçları ve getirisi size neredeyse 1 ömür miras kalacaktır.

          Reply
  68. bugün dikkatimi çekti de şort bile şekle girmiş :D

    Reply
    • Åžort aynı ÅŸort, hala ara sıra giyerim :-) Ama “Before” fotoÄŸrafında önü kapanmıyordu, doÄŸru :-)

      Reply
  69. Aykut hocam merhabalar, öncelikle sizi tanıdığım için gerçekten çok mutlu oldum, sizin gibi başarılı insanların bizlere yol göstermesi ise ayrı bir güzellik.Hocam sormam gereken birkaç şey var siteyi yeteri kadar inceledim.Aslında olumsuz görünen bir vücudum yok günlük hayatımda hala spor yapmaktayım, 25 yaşındayım 178 boyunda ve 80 kilodayım yanlız parçalı bir vücudumun olmaması, bacaklarımın yapmış oldugum atletizm branşından kalarak vücuduma oranla daha iri olmasından şikayetçiyim.P90X ile dengeli ve parçalı bir vücut yapmamızın mümkün olduğunu anlamış durumdayım ancak bununla ilgili olarak bana gönderebileceğiniz özel bir program vs varmıdır.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Reply
  70. sadece p90xtr ile çalışarak kaslı vücuda sahip olabilir miyim? Boy :1.69 Kilo:64 vücudum pek yağlı değil ama karın kası için göbeği biraz yakmam gerekicek. Protein tozuna veya yağ yakıcılara ihtiyaç olmadan sadece vericeğiniz programdaki hareketler ile bu mümkün mü?

    Reply
    • Cevap kısa gelebilir ama, evet mümkün.

      Reply
  71. Merhablar Aykut Hocam. Ben nasıl bir beslenme uygulamalıyım ?

    Reply
  72. Aykut hocam merhabalar,
    Telefonda sormaya utandım da buradan yazayım dedim, hem diğer arkadaşlarında merakını gidermiş oluruz :)
    Fotoğraflardaki değişim 3 aylık süreçte mi oldu ?
    Ekstra takviye aldınız mı ?
    Günde kaç gram protein tüketiyordunuz ?
    Kısacası beslenme tablonuzu paylaşırsanız sevinirim :)

    Reply
  73. merhaba hocam 90x program takvimini bana da mail olarak atabilirmisiniz?

    Reply
  74. kısa zamanda sipariş vereceğim. ondan sonra desteklerinizi bekliyorum hocam :)

    Reply
  75. hocam merhaba kargo fiyata dahil mi?

    Reply
    • Ahmet Bey, Kargo ücreti tüm Türkiye için anlaÅŸmalı fiyatla 7 TL’dir.

      Reply
  76. merhaba,
    benim kafama takılan en büyük soru ile başlayayım. 90 günlük program bittiğinde nasıl devam etmek gerekiyor?

    Reply
    • Merhaba Ahmet,

      Ama en büyük soru bu ise, yanlış! P90X’çinin önünde, 90 gün gibi, ulaşılır güzel bir hedef var. Onu, daha baÅŸlamadan ilk günden, uzatmak ve eriÅŸilebilirliÄŸini zorlaÅŸtırmak niye?

      Bu sorunun cevabı, 90 gününün sonlarında zaten ÅŸekillenecektir…

      Reply
      • cevap için teÅŸekkürler hocam. sorumu şöyle deÄŸiÅŸtirsem : hedefe ulaÅŸtık diyelim sizin kontrolünüzde program hafifletiliyor mu, aynı ÅŸekilde devam mı ediyor?

        Reply
        • Tamam o zaman cevap vereyim :-)

          90 gün sonra program hafifletilebilir mi? Evet. Aksine ağırlaştırılabilir mi? Ona da evet. Yani bu tamamen sizin hedeflerinize ve tatmininize bağlı.

          Ama tekrar söyüyorum. En doÄŸrusu o ilk 90 gününüze konsantre olup, önce onun hakkından gelmektir. Çünkü o zaman sonrasında siz, eski “siz” olmayacaksınız ve çözümler de bugün önereceklerimizden farklı olacaktır.

          Reply
          • tekrar teÅŸekkür ederim hocam, sanırım bir haftaya kadar karar verip almış olurum. barfiksim, dambılım ve lastiÄŸim var malzeme olarak eksiÄŸim sanırım sadece mat onu da yarın ya da diÄŸer gün almayı planlıyorum.

            Reply
  77. Anladim ilk once P90X hakkiyla bitireyim sonuna kadar varim ;)
    Tekrar tesekkur ederim hocam :)

    Reply
  78. Cok kisa surede geri dondugunuz icin tesekkur ederim. P90X bittikten sonra insanity programini yine buradan temin edebilirmiyim?

    Reply
    • Rica ederim :-) Evet, sizin bitirdiÄŸiniz tarihlerde Insanity programimiz olacaktir. Ancak o zaman da tavsiyem, tek basina Insanity degil, Insanity/P90X Hybrid Programi olacaktir. Sonuçları inanılmaz iyi olacaktır.

      Reply
  79. Merhaba hocam,

    Bende siparisimi verdim ama yinede kafami kurcalayan bir soru var arastirmama ragmen yinede karar veremedim.
    Oncelikle kendimden bahsedeyim 20 yasinda 1.69 boyunda ve 89 kilodayim. Aslinda futbolcuyum ameliyat gecirdim ve ara vermek zorunda kalmistim bir sure ve donus yapamadim sinavlar falan derken, simdi futbola tekrar geri donmek istiyorum. Eskisindan daha cevik, eskisinden daha hizli ve guclu olmak istiyorum. Sunuda belirtmeliyim ki suan ki kilom eski ozguvenimi bile yok etmis durumda. Sorum ise;

    Tekrar eskisi gibi olabilmek vedaha iyisi olabilmek icin hangi programdan baslamaliyim?
    P90x mi? Insanity mi? Yoksa sizin tavsiyeniz nedir hangi programlari hangi sirayla almaliyim en kisa zamanda formuma donebilmek icin? Ona gore program setini alayim.
    Simdiden tesekkur ederim
    Ahmet Ertürk.

    Reply
    • Merhabalar,

      Evet BaÅŸlama Formu’nuz ulaÅŸmış, futbol özel notundan hatırladım. Belki bu soruyla geçmiÅŸte yüzlerce kez karşılaÅŸtım ama cevabı aynıdır, önce P90X! P90X, çok daha balans, 90 güne yayılmış, cardio-ağırlık günleri dengesi çok iyi ayarlanmış ve sonuçları çok çok iyi olan bir program. Sizi eski günlerinize ve daha iyisini döndüreceÄŸini söyleyebilirim.

      Ekstra bir motivasyon için, P90X-Türk olarak P90X setlerini Süperlig takımlarından Gençlerbirliği oyuncularına verdiğimizi de ekleyelim.

      BaÅŸarılar…

      Reply
  80. hocam benim p90x setim elime ulaştı çalışma programım yok nasıl temin edebilirim ?

    Reply
    • OÄŸuzhan Merhaba, ayrıntılı Program Takvimin setin ile aynı gün 26 Temmuz’da kayıtlı emailine gönderilmiÅŸ ama ben ÅŸimdi tekrar yönlendirmesini saÄŸladım.

      Tüm hotmail kullanıcıları lütfen info@p90xtr.com‘dan gelen mailleri güvenli alıcıları listesine eklesin, teÅŸekkürler.

      Reply
  81. Merhaba,

    Yeni takipçilerinizdenim Programları nereden bulabilirim yardımcı olurmusunuz ?

    Mail adresim sistemde ekli bende gün ve gün sizinle paylaşacagım.

    Åžimdiden tesekkurler.

    Sağlıklı Günler

    Reply
  82. Hocam merhaba kolay gelsin :) 2. ayımı bitirdim ve 3. ayımda göğüs kaslarımı yeterli bulmadığım ve buna ek olarak bacak kaslarımı beyendiğim için leg&back yerine chest&back yapabilirmiyim? Böyle bir değişiklikte kas şaşırtması olayı bozulurmu? teşekür ederim :D

    Reply
    • Olur. “Chest & Back” seçimi, bahsettiÄŸiniz durum için en uygun seçim (bunun için tebrik ederim). Çünkü, bir gün öncesindeki Yoga’daki birkaç şınavı saymazsak, ve bir gün sonrasındaki Kenpo’da da göğüs hareketi olmadığından, Muscle Confusion’a ters düşmezsiniz.

      BaÅŸarılar…

      Reply
  83. Öncellikle merhabalar hocam size kucuk bir sorum olacak

    1-P90x yanında yapılacak les mills combat adlı programı yapsam bir sıkıntı olur mu ?

    Reply
    • Daha önce bir tam tur P90X bitirdiniz mi?

      Reply
      • Hayır hocam ÅŸuan 2.ayın kurtarma haftasındayım.Yaklaşık 8 kilo verdim ve çok memnunum fakat hala vücut yaÄŸ oranımı istediÄŸim oranda düşüremedim ÅŸuan %15 ve karın kaslarım oluÅŸtuÄŸu halde orandan dolayı görünmüyorlar bende bu yüzden son ay ek kardiyo yapmaya karar verdim.Sizin düşünceniz benim için çok önemli ÅŸimdiden teÅŸekkürler :)

        Reply
        • Tamam o zaman… Henüz 1 haftamdayım falan deseydiniz kızacaktım çünkü :-) Son ayınız (Phase III) için, ağırlık antremanı günlerinize (yani cardio olmayan) ekstradan kardio ekleyebilirsiniz (bu Les Mills ya da baÅŸka birÅŸey de olabilir; koÅŸma, yüzme, bisiklet vs.) Enerjiniz olduÄŸu sürece, bunun zararı olmaz, faydası olur.

          Reply
          • Çok teÅŸekkürler hocam cevabınız için :)

            Reply
  84. Öncelikle söylemeliyim ki gösterdiğiniz gelişim takdir edilesi. Gelecek ay bende sizden seti alıp p90x e başlamayı hedefliyorum . Aykut hocam sormak istediğim birkaç soru var

    İlk olarak p90x programını uygularken aynı anda spor salonuna devam etmek doğru mudur ? Diğer sorum ise , Türkçe set bizim size gönderdiğimiz bilgilere göre mi belirleniyor yoksa içindeki programlardan kendimiZe uygun olanı mı seçiyoruz ? Şimdiden teşekkür ederim

    Reply
  85. merhaba;

    p90x egzersız programını baslamaya dusunuyorum. aklımda olusan bır kac soru var . konu hakkında yardımınızı rıca ederım.
    1- p90x egzersız dvd sını kredı kartı yolu ıle alabılıyormuyuz?
    2- egzersız programı ıcın calısma programı (takvımı ) verıyormusunuz. tabıkıde beslenme seklı hakkında da bır programınız varmıdır?
    3- Suan da bır spor salonunda 45 dakıka cardıo ve Agırlık calısması yapmaktayım. bu egzersız programı ıle bırlıkte spor salonunda calısmamı azaltmam gerekecekmıdır. yada nasıl bır calısma dusunmelıyım.
    4- suan yagları yakmak amaclı cardıo yapmaktayım. p90x egzersızını uygularken proteın takvıyesı(whey proteın tozu) almak mantıklımıdır. yoksa defınasyon donemı nı bıtırıp ondan sonramı kullanmak gerekıyor.

    yardımınızı ıcın sımdıden tesekkurler

    Reply
    • Merhabalar,

      Öncelikle P90X’e ilginiz için teÅŸekkürler.

      1) P90X Seti’ni kredi kartınız ile alabilirsiniz. P90X BaÅŸlama Formu‘ndaki banka hesap no’larına Havala ya da EFT’nizi, online bankacılık veya tüm ATM’lerden kredi kartınızla da yapabilirsiniz. Onun dışında site üzerinde herhangi bir sanal POS ödemesi yoktur.

      2) P90X Seti ile birlikte herkes için 90 günlük bir çalışma Program Takvimi düzenlenir. 12 DVD’lik set sabit olmakla birlikte, hangi DVD’i ile ne zaman (hangi seviyede) karşılaÅŸacağınız farklılık gösterir. Yine tüm P90X Setleri, P90X Beslenme Tablosu’na eriÅŸim için ÅŸifreniz ile gelir.

      3) P90X ile paralel götürülecek ekstra cardio çalışmalarının zararı olmaz (yapabiliyorsanız, kalori yakımı açısından faydası olur). Ancak P90X programı ile birlikte, cardio dışında herhangi bir ağırlık antremanı eklemek tavsiye edilmez.

      4) Eğer P90X Programını, yağ yakma amaçlı düşünüyorsanız (DVD başına ortalama 600-900 kalori yakacaktır), herhangi bir Protein takviyesi almanız gerekli değildir.

      Teşekkürler,

      Reply
  86. Merhaba,

    Ben de ramazandan sonra başlayacağım inşallah. Ramazan sonuna kadar malzemelerimi tamamlayıp, diyetimi hazırlayıp ve en önemlisi neyi nasıl yapmam gerektiğini öğreneceğim. Haftalık fotoğraflarımı sizlerle ve blogumda paylaşacağım.

    Benim aklıma takılanlar şunlar:
    -Boyum 1.71 kilom 64 yaşım 24. Çok aşırı yiyorum fakat kilo alma gibi bir özelliğim yok. Bu programa başladıktan sonra asgari şekilde gereken karbonhidrati,yağ ve proteini aldıktan sonra fazlası(elbette ki aşırısı değil) acaba zarar verir mi vücudun gelişimine? Bünye yakıyor ya hesabı :)
    -İkincisi, 90 gün bittikten sonra elbetteki koruyucu spora devam edeceğim fakat başlarda protein tozu kullanırsam, koruyucu spora geçtikten sonra proteini bırakmam bünyede olumsuz tepkilere yol açar mı?

    Şimdiden teşekkürler. 90 gün sonunda değil de haftada bir görüşmek dileğiyle :)

    Reply
  87. Öncelikle cevaplar için teşekkürler.
    Spor salonuna gidiyordum fakat ramazan dolayısıyla dondurdum. Ramazanda iki idmanın çok zor oldugunu biliyorum benim sorum ramazandan sonrası içindi. :)

    Reply
  88. Aykut hocam bir soru soracağım aklıma takılmış durumda.
    P90X Fit Test’i yapmak zorunlu mudur sonuçları görmek açısından? İyice P90X’in Fitness Guide’nı irdelemiÅŸ durumdayım fakat bir türlü tam anlayamadım bu olayı sizinde görüşlerinizi alabilir miyim?
    Metehan

    Reply
  89. Merhaba

    Porgrama dün başladım. Sporla çok ilgili olmayan birinin baştan sona chest back i tam anlamıyla yapabileceğini sanmıyorum ayrıca karın antrenmanının çok etkili oldugunu söyleyebilirim. Ramazan dolayısıyla ve malum iftar sahur arası çok az bir süre olduğundan idmanı yapıcak saatti ve enerjiyi bulmakta zorluk çekiyorum. Vücut durmadan su istediğinden ve benimde durmadan sıvı tüketmemden dolayı neredeyse karnım hep şiş dolaşmaktayım :) Bunlara rağmen programın 2. gününüde atlattım ve devam edeceğim gibi.
    Ramazan bitimiyle bir spor salonuna gidip idman yapsam ve ek olarak p90x e devam etsem sizce bunla baÅŸ edebilir miyim?
    Bir eksisi olur mu?

    Reply
    • Merhaba Serhat,
      Şunu baştan söylemeliyim ki açıkcası suyun fazlası bile zarardır herşeyin fazlası zarardır önce bunu bileceğiz zaten. İftarda hafif bir öğünle başlayabilirsin 1 tane hurma ardından işte çorba yani mideyi yormayacak besinler yemeni tavsiye ederim, İftardan sonra 1.5 veya 2 saat sonra spora başlayabilirsin.
      Ramazandan sonra salona gideceğim diyorsun bana kalırsa bir amaca yönelmen lazım ve o yolda hep devam etmen lazım. Salon ile p90x bir arada gider mi bilmiyorum ama Aykut hocam ile iletişime geçebilirsin onun yorumları daha açıklayıcı olacaktır.
      Ve Bloglarıda bol bol okumanı tavsiye ederim. Hepsi Altın Değerinde!

      Reply
    • metehan güzel özetlemiÅŸ bu soruyu sormandaki etki spor salonuna kayıt oldukdan sonra mı p90x ile tanıştın yoksa daha iyi verim alırırm diye mi spor salonu düşünüyorsun öncelikle 8 gibi iftar sahur arası sureden 1 2 saat beslenme cay felan derken 1 saat e spor duÅŸ felan derken spor sonrası beslenme cok kısa sure kalıyor sahura kısa sürede vücudu depoluyorsun ve o sürede 2 kez antreman bence doÄŸru degil

      Reply
      • Tamamen katılıyorum İbrahim abime.

        Reply
  90. selam Aykut hoca benim bir sorum var

    yas: 18
    boyum: 178
    kilo: 86

    boyumun uzamasını etkiler mi ?

    Reply
    • Selam Kamran,

      Evet, boy uzamanı etkiler, ama pozitif yönde. Özellikle programdaki Plyometrics, Yoga X ve X-Stretch gibi egzersizlerin boy uzamasına etkisi kanıtlanmıştır.

      Reply
      • Hocam merhaba ben baÅŸlayalı 5 gün oldu. Bugün 5. dvd geride kaldı. Yakınlarım sanki biraz yüzün sivrilmiÅŸ diyor.
        Bende şey sormak için yazıyorum başta transformasyonunuz muhteşem bence. Emin olun herkes sizin gibi olmak için can atıyordur. Bizde daha yolun başındayız ama azimle ilerleme peşindeyiz ben çalıştığım odanın duvarlarına kağıtlarla bring it ve never give up yazdım bu beni biraz motive ediyor. Sormak istediğim şey şu ;
        Acaba ben bir şey kullanmalımıyım ? Yani boy 1.71 falan kiloda 67 falan ama ayva göbeği denilen hafif bir göbek var. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum..

        Reply
      • 1)Aykut hoca acab kac cm uzarim?)))

        2)90 gune kac kg zayiflarim?)

        Reply
        • Selam Kamran,
          Boyunun uzaması kemik yapısına bağlı ve büyüme hormonları ile alakalı programı yaptıktan sonra ölçmek lazım boyunu. Programa başlamadan önce boyunu bir yere not et sonrasında 90 gün sonra bir daha ölç o zaman farkı anlarsın kg konusunada gelirsek temiz beslenirsen çok rahat kg verebilirsin.
          Saygılar
          Metehan

          Reply
          • cok tesekkur ederim))

            Reply
  91. Merhaba DVD seti anlatımı Türkçe mi? İngilizce mi? Sorun Olur mu? (İngilizcem kötüdür :( )

    Reply
    • P90X Setlerinin tamamı Türkçe altyazılıdır. İngilizce bilmemeniz problem olmayacaktır.

      Reply
  92. Hocam İyi günler sizden bi isteğim olucaktı programım kargoya atıldı sanıyorum Dvd ve yiyecek programımı atarmısınız acaba :)

    Reply
    • Evet Emrecan, P90X Deluxe Setin Yurtiçi Kargo ile kargolanmış ve Program Tavkimini ve ÅŸifreni içeren email de adresine yönlendirilmiÅŸ.

      Åžimdiden baÅŸarılar…

      Reply
      • TeÅŸekkürler :) Six Packleri Çekip yollicam inÅŸallah :D

        Reply
      • Hocam Belli bi Haftalık yiyecek programınız yokmuydu acaba .s burda iyiler kötüler yazıyo ama sız bana 1-2 haftalk verırsenız hep onu kullanım veya ornek bı gün listesi verseniz

        Reply
  93. Hızlı mesaj ve ilginiz için teşekkürler
    Umarım irademe sadık kalırım ve programı başarıyla bitirelirim ve ondan sonra başlayacak herşey :)

    tüm arkadaşlarıma roma birgünde kurulmadı diyor ve
    Başka konularda yardımcı olabilmeniz adına şimdilik hoşçakalın

    Reply
  94. Hocam öncelikle değişiminiz süper p90x e inanmayanlara kapak niteliğinde :)

    P90x ile 3. Günüm bitti, bacaklarda çok yoğun ağrılar var kalkarken baya zorlanıyorum ama bırakmadım biraz hamladık herhalde

    178 cm boy
    64 kilo

    Güğüs bölgesinde yağlanma var amacım daha fit bir görünüm ve sağlıklı yaşamak
    Çaya şekeri bırakalı 7-8 yıl oluyor, akşamları yemek yemiyorum yani demek istediğim diyete dikkat etmeyi yıllardır yapıyorum tabi ara sıra kendimizi ödüllendiriyoruz :)

    Bana önerileriniz neler olabilir ? Dumbell ile mi başlamalıyım yoksa direnç lastiği yeterli mi ? Videolarda direnç lastiği kullanılıyor siz neler önerebilirsiniz ?

    Şimdiden ilginiz için teşekkürler

    Reply
    • TeÅŸekkürler ve kendi P90X’inizde çok baÅŸarılar.

      Eğer çok aşırı seyahat halinde olan biri değilseniz, kesinlikle dambılları öneririm. Direnç lastiğine kıyasla daha iyi rezistans sağlayacaklardır. Tekrarlarınızı 8-10 veya 12-15 arası tutup, özellikle son 3 tekrarınızda biraz zorlanacak şekilde de ağırlıklarınızı ayarlayabilirsiniz.

      Reply
  95. Yaşasın p90x :) vücudundaki kasların kendini göstermek istediğini duyar gibiyim.

    Reply
  96. ne yani sadece bu değişim 90 gündemi oldu Allah aşkına bırakın bu işleri ya adamlar 1 senesini veriyor bu kadar belirgin kaslara sahip olamıyor ayrıca bulk olmadanda o kadar kalın bir define kol kasına sahip olunamaz.
    Bence bu işte bu terslik var bu değişim 90 günlük değil en az 1 yıl ister doğruyu sölesenize hocam youtubedeki videolardaki adamlar ise shakeology ile fln ultimate reset ile kilo verip anca 6-9 ayda sonuç alıyor sizin bu sonuçlarınız 90 günlük değil.

    Reply
    • Merhaba Abdurrahman,

      Åžeffaf site politikamızca, yorumunu tabii ki yayınlıyoruz. Ancak, bu yorumu yaparken P90X’i bitirmediÄŸini, hatta hiç baÅŸlamadığını bile tahmin ediyorum. Dolayısıyla tek önerim, P90X’e baÅŸlayıp en iyi kendin deneyimlemen olur. 90 günün sonunda fikrinin 180 derece deÄŸiÅŸeceÄŸine eminim, çünkü sonuçların hepsi tabii ki gerçektir.

      Reply
  97. Hocam, kas kutlesi six pack falan istiyorum daha once 3 ay fitnessla ugrastim ancak birakmak zorunda kaldim. Ama nasil bir programdan baslayip nasil bi programla devam etmeliyim bide bir sorum daha var protein icecegi vs. olmadan six pack gibi kaslari 90 gunde yapabilirmiyim.

    Reply
    • Merhaba Burak,

      P90X ile tabii ki 6-pack’leri cikarmak mumkundur ve hicbir supplement kullanimi da zorunlu degildir. Ana Sayfa’daki Baslama Formu’nu doldurdugunuzda, sizin adiniza en uygun P90X Program Takvimi duzenlenecektir.

      Reply
  98. hocam ben p90x e baslamak istiyorum ve bunun icin p90x in ne oldugunu bundan iyi sonuc almak icin neler yapilmali ve bu programin kullanimini aciklamanizi rica ediyorum ilginize tesekkurler.

    Reply
  99. boyum 181 kilom 65 çok sıska çelimsiz biriyim. dikkat ettim hep kilolu olanlar zayıflamış bu programla. amacım 80 kilo olup kaslı bi hacim kazanmak. bu programla mümkün mü nolur yardım

    Reply
  100. Kaslar dinlendikçe gelişiyor diye biliyorum 2 günde 1 mi yapmamızı önerirsiniz?

    Reply
  101. Merhaba aykut abi size birşey danışacağım
    Evde barfix aletini koyacak yerim var fakat kapılar çok dayanıksız hemen kırılıyorlar barfix antramanları geldiğinde ne yapıcağım ? Barfix konusunu nasıl çözümleyebilirim
    Teşekkür ederim

    Reply
    • diÄŸer barfiksi deneyebilirsiniz çubuk ÅŸeklinde olanı

      Reply
  102. merhaba hocambenımde bugun 14. gunum ama ben her gun 1 dvd yapıyorum yanı 12 gunde bı başa dönuyorum sıkıntı olurmu yoksa bellı dvd leri cıkartmakmı gerekir

    Reply
    • Tabii ki sıkıntı olur sevgili Tamer. Hatta çok açık söylemem gerekirse… DoÄŸru destek olmadan, sadece internetten edinme videolar ile P90X’te bu ÅŸekilde asla baÅŸarılı olunamayacağının bir örneÄŸi daha olursun sadece… Pardon ama böyle söylemek zorunda kaldım. P90X Programı bu ÅŸekilde uygulanmaz.

      İstersen email olarak yazarsan, daha ayrıntılı şekilde yardımcı olabilirim.

      Reply
  103. hocam ben bi öğlen bi akşam yapıyorum sizce doğrumu

    Reply
    • Öğlen ve akÅŸam ne yaptığına baÄŸlı?!

      Reply
  104. Hocam formu doldurdum ama hala beklemekteyim ne zamn donus yaparsiniz..ne zaman sahip olabilirim bu harika setlere..donus yaparsaniz sevinirim

    Reply
  105. Hocam Boyunuzu ve vücüt yağ oranınızı çok merak ediyorum :)

    Reply
  106. Merhaba Aykut Abi,
    Ben ve arkadaşım bütün istnbulda p90x programını aradık fakat temin edebilceğimiz bir yer bulamadık
    Bize bu konuda yardımcı olursanız seviriz.
    Ben ( efe) : boy 1.83 kilo 67
    Arkadaşım berk : boy 1.80.. yaş 15 KİLO 64
    İkimizde çok iyi bir şekilde hazırız sadece temin edebilceğimiz bir yer lazım
    Spor salonuna gidiyoruz (düzenli) 2 yıllık sporcuyuz büyük ölçüde yağ kaybetmedik , iyi durumdayız fakat daha iyi olmak istiyoruz
    SAYGILARLA EFEBERK , CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDN TEŞEKKÜR EDERİZ :)

    Reply
    • Merhaba Efeberk,

      P90X’e ilgin için teÅŸekkür ederim. Motive olmanız çok güzel, ki motivasyon, P90X’te baÅŸarı için belki de en önemli unsurdur.

      P90X DVD Setleri için ana sayfadaki P90X BaÅŸlama Formu’nu takip edebilirsin.

      http://www.p90xtr.com/p90x-baslama-formu/

      BaÅŸarılar…

      Reply
  107. Hocam şunu belirtmeden edemicem şu profil fotoğrafınızın aynısını yapmadan bırakmam hiç bir şekilde bu işi (yapsamda bırakmıcam gerçi :)

    Reply
    • TeÅŸekkürler Burak,

      O fotoğrafı iş yerimin arşivinde bir arkadaşım çok spontane olarak çekmişti (arkada dosyalar falan :-) Şöyle söyleyeyim, vasat bir vücut (benim eski vücudum), o tabloya sadece 90 gün uzak. Tabii P90X ile :-)

      Reply
  108. aykut hocam bu programa baÅŸlamış ve yarıda bırakmış bir meslektaşımdan p90X dvdlerini aldım.el koydum daha doÄŸrusu :) arkadaÅŸ kendi yapamayınca kimse yapamaz sanıyor..5milyon kiÅŸiyi görmüyor…ben p90X e zihinsel olarak ve fiziksel olarak hazırım fakat lean mı clasic mi yapmalıyım bilemiyorum…boyum 1.73 kilom 66 hafif göbeÄŸim var.yaşım 27..2 haftadır düzenli spor yapıyorum.bu sürede kendimi zihinsel olarakda hazırladım p90X e…ÅŸimdiden çok teÅŸekkürler..

    Reply
    • Merhabalar Hüseyin,

      DVD’leri kapmakla çok iyi yapmışsın :-) Sana tavsiyem altın deÄŸerinde olacak… İlk haftanı Lean olarak baÅŸla, 2. haftadan itibaren Classic’e geç. Böylece, daha ilk günden, en zor DVD ikilisi olan Chest & Back ve Plyometrics ile baÅŸlayıp programa soÄŸumadan, ilk haftanı saÄŸlıklı bir ÅŸekilde çıkarmış ve yoluna devam ediyor olabilirsin.

      Reply
      • Aykut hocam daha yeni üye oldum siteye 183 cm boyum var 77 kiloyum ama diger kisilere göre yanaklarım çok ÅŸiÅŸ ve kafam büyük gözüküyor p90x bunu eritmeme bi fayda saÄŸlarmı cevap vermeniz dileÄŸiyle…

        Reply
        • Merhabalar,

          183 boya 77 kiloda yanaklardaki şişlik kilo fazlalığından çok kalıtsaldır. Ama tabii ki P90X ile tüm vücutta yakılacak yağların, yine tüm vücutta aynı orantılı olarak etkilerinin görülmesi mümkün. (Hatırlayınız Ozan Orhon, tabii o kadar ekstreme kaçmayın!)

          Reply
  109. Değişimiz ilham verici.Bende yağlarımdan kurtulmak istiyorum.p90x takvimini yollayabilirmisiniz

    Reply
    • TeÅŸekkürler Batuhan,

      Emailini kontorl edebilirsin :-)

      Reply
  110. kesinlikle mükemmel bir deÄŸiÅŸim darısı bizlerin başına…. :)

    Reply
  111. hocam şimdi bişey sorucam p90x de 2. haftam bitti ancak ağır hastayım 7.gün dinlendim zaten peki 1 gün yapmasak ne olur nasıl devam etmeliyiz ? en fazla kaç gün ara verilebilir ? zorunlu olmasa ara vermem ancak dediğim gibi birde bu p90x 90 günmü 3x90 270 gün 3 raund mu bunu sölermisiniz tşkle kolay gelsin ..

    Reply
  112. Aykut hocam P90x/İnsanity hybrid e geçtim bugün 4.günüm idi yogax i yaptım :) Hala zorlanıyorum ve acayip terliyorum :)

    Reply
  113. Merhaba,
    Ben 16, yaşındayım 1.85 boyum var kilom 70 , programa başlamak istoyorum ama pek bilgi edinemedim kilom az olmasına rahmen belim kilolu , kas yapmak istiyorum ama daha çok dahada atletik olmam lazım spor yapıyorum ve omuzlarım küçük,iyi bir şekilde kilo almam lazım programa başladığımda daha atletiklik kazandıra bilirmi ? :)

    Reply
  114. teşekkür ediyorum aykut hocam :) kısa zamanda başlıyacağım

    Reply
  115. merhaba , ben 16 yaşındayım 1.90 boyum var ve 114 kiloyum programınızı duydum başlamak isterim ama boyum ve kıloma gore programı verebılırmısınız ? satın alırken boy ve kılo soruluyor ona gore mı bır program verılıyor aklımda takılan sorulardan bırı ve barfıks ve sınav konusunda ıyı degılım :) bu etkıler mı ?

    Reply
    • Merhaba Arda,

      Programin olusturulurken, Baslama Formu’nda vermis oldugun bilgiler dikkate aliniyor tabii ki. Baslangic seviyendeki Barfiks ve Şınav sayilarin cok sorun degil. P90X Programi her hafta artan bir ivme ile senin guclenmeni saglayip, barfiks ve şınav rakamlarini cok yukarilara cekecektir zaten.

      Şimdiden çok başarılar.

      Reply
  116. Aykut Hocam Merhaba,
    30 ve 60 günlük resimlerinizde varmı ? onlarıda paylaşırsanız çok makbule geçeceği inancındayım.

    Reply
  117. merhabalar aykut hocam , ben p90x i alıcam da son bir adım kaldı ödeme olayı , kredi kartı seçeneğiniz varsa öyle almak istiyorum yada kapıda ödeme seçeneği var mı ? ödeme seçenekleri neler ?

    Reply
  118. Merhaba;

    Ben bu haftasonu ilk 30 günü dolduruyorum. Classic programı seçtim. Yaş 22 Boy 1.79 ve kilo 59 ile başladım. Benim gibi bir çok ZAYIF insan vardır. 90 günü tamamladığımda resimleri koyacağım. Zayıf arkadaşlarımada motivasyon olmak istiyorum. 1 ayda 2 kilo aldım.(Protein takviyesi veya başka birşey olmadan)

    Hocam benim kafamı kurcalayan şey şu;

    Başladım başlayalı sadece göğüs,sırt, ön ve arka kollar, omuz ve bacak çalıştım. Yinede çok etkili olduğunu söyledi beni uzun süre görmeyen bir arkadaşım bilmiyorum ne kadar doğru. Yalnızca sırt(barfiks çekerken) çok çok zorlanıyorum. Diğerlerini tam olarak yapabiliyorum. Açıkcası diğer egzersizleri yapmadım yani yağ yakmaya yönelik olanları. Çünkü yağ oranım zaten yerlerde çok düşük. Tek amacım kas kütlesi. Sizce bu çalışmamla yinede faydasını görür müyüm?

    Size şimdiden teşekkür ediyorum beni p90x ile tanıştırdığınız için gerçekten hayatımdaki ve bendeki değişikliği
    hissediyorum. Yakında resimleri koyacağım :)

    Saygılarımla.

    Reply
  119. Merhaba Hocam,

    Ilkönce size tebrik etmek istiyorum sizi cok basarili buluyorum.
    Kime P90X anlatsam bayanlar icin cok zor oldugunu söylüyorlar.Bu dogru mu?Bende baslamayi düsünüyorum ama 90 gün baya zorlayacak gibi :)

    Reply
    • Herkesin programları farklıdır bayanlar genelde lean prog yapıyorlar buda cardio agırlıklı ve genelde incelme seçtikleri için az agırlık çk tekrar bence bayanlar için daha uygun bir set hiç spor yapmamış esnek olmayan kız kardesm dahi yogada esnek oldugunu gorucne kadınlar için yogun bir prog olduÄŸunu gördüm şınavlar ve barfiksler gözünüzü korkutmasın kolay versıyonları ve sandalye gıbı yardımlar aldıgınızda okadar da zor olmadıgını göreceksiniz bence egosu yuksek erkekler kendileri yapamayınca zor deyip caydırmışlar:D 2hafta sonra vücut alışıyor komplike hareketlere düşündügünüz gibi deÄŸil ÅŸimdiden baÅŸarılar..

      Reply
      • tesekkür ederim :)))) Baslama zamani geldi o zaman

        Reply
  120. Aykut hocam resimde gördüğümüz değişim 90 günlük süre de mi oldu? Ağırlık vs çalışması yaptın mı bu süreçte?

    Reply
    • Merhaba Taner,

      Bu soru ile sıklıkla karşılaşıyorum ama evet, fotoğraftaki değişim sadece P90X ile, sadece 90 günde alınmıştır. Aslında sanılanın aksine, fazla bir kas kütlesi kazanılmışlığı yok, ama P90X vücut yağ oranını bu kadar düşürdüğü için, olduğundan daha hacimli gözüken, parçalı, fit bir vücut var :-)

      Reply
      • Parçala beni Cevdet gibisiniz hocam daha ne olsun:D

        Reply
  121. Peki bu mental hazırlığı nasıl yapabilirim

    Reply
  122. Merhaba hocam :)
    Ben 17 yaşında lise öğrencisiyim.Önceden çok şişmandım fakat 25 kilo verdim 1 yıl içinde.Suan boyum 1.82 kilo ise 75.Fakat ne kadar boy kilo oranım iyi olsa da vucüdumda bir şekilsizlik var.Ben bunu gidermek istiyorum yazın o yüzden p90x programının uygun oldugunu farkettim.Ben basketbolla ilgileniyorum koşu yapıyorum yüzme de var.Tüm bunları yapmama rağmen p90x programı çok ağır dediler yapamazsın dediler.P90x programına başlamadan önce küçük bir kondisyon programı gerekiyor mu ? Yoksa ben direk başlayabilir miyim ?

    Reply
    • Merhaba Tolga,

      Öncelikle baÅŸarın için seni çok tebrik ederim. Hayatını kökten deÄŸiÅŸtirmeye hız kesmeden devam edeceksin gibi gözüküyor. P90X ile tanışman da büyük avantaj. Sorunun cevabı ise net; P90X’e hazırsın. Ve baÅŸlamadığın her güne yazık ediyorsun :-)

      P90X her türlü modifiye edilebilecek esnek bir program. Sana “hazır deÄŸilsin” öğütlerini verenlerin de P90X’i bitirmiÅŸ olduklarını tahmin etmiyorum. Nacizane benim görüşümü soruyorsan (muhtemelen P90X konusunda Türkiye’deki en bilgili kiÅŸi olarak, öhö öhö :-) hiç vakit kaybetme ve hemen baÅŸla!

      Reply
      • Merhaba hocam ,

        Belki bu yazıyı burda yazmam pek doğru olmayacak fakat bilgilenmek istedim. Ben 16 yaşındayım önceden sporla pek ilgilenmedim. p90x i geçen sene keşfettim fakat bir çok kez uygulama girişimlerimden başarısızlıkla ayrıldım. Yapamıyordum yani,çok ağır geliyordu. Ben de diğer bir kaç program daha edindim. shaun t insanity bundan biri. fakat kilo fazlalığım yok bana nasıl bir program önerirsiniz

        Reply
        • Hüseyin Merhaba,

          P90X’i keşfetmiş olman çok iyi bir ayrıcalık öncelikle. Ama ona defalarca başlayıp, defalarca bırakmak iyi değil. Onun yerine, bir kere mental olarak çok iyi hazırlanıp, 90 günü başarı ile bitirmek, hayatında tahmin edemeyeceğin pozitif değişikliklere yol açacaktır. Biz, P90X’i başarı ile bitiren herkesin, herşeyden çok motivasyonlarının yüksek olduğunu görüyoruz. Senin de bence ihtiyacın olan önce mental hazırlık.

          Reply
  123. aykut hocam ben p90x programında classic set i mi alayım deluxe set i mi ? hangisinin tavsiye edersiniz ? farkı nedir ?

    Reply
    • Merhaba UlaÅŸ,

      Özellikle erkeklerde, P90X sonuçlarının maksimum olabilmesi için kendi evinde Barfiks çekebilme imkanın olması gerekir. O yüzden en iyi sonuçları için Barfiks Barı (ki aynı zamanda çok fonksiyonlu Şınav Barıdır da) ile birlikte gelen Deluxe Set ile yoluna başlamanı tavsiye ederim.

      Reply
  124. merhaba öncelikle sizi tebrik ederim aykut bey gerçekten çok azim isteyen bir iş bu yaptığınız yani 90 günde bu vücut bence harika sormak istediğim şu ben başlamaya kesinlikle karar verdim ve azimliyim benim bacaklarım çok fazla geniş bacak kası yapmak istemiyorum yani sormak istediğim şu bu programı harfi harfine uygulamammı gerekir yoksa içinden bazı hareketleri yapmasam vücudumun diğer kısımlarına etki edermi?

    Reply
    • Merhaba Osman Bey,

      Güzel sözleriniz için teÅŸekkürler. Biz yine de P90X’in sihirli bir deÄŸnek olduÄŸuna inanmıyoruz ama emeÄŸinizin karşılığını fazlasıyla verdiÄŸi kesin!

      Sorunuz da çok yerinde. P90X tabii ki isteklerinize ve amaçlarınıza göre fazlasıyla modifiye edilebilir bir program. ÖrneÄŸin sizin durumunuzda en az 6 haftalık Legs & Back (yani Bacak ve Sırt) egzersiz DVD’si, mesela Upper Body Plus ya da Total Body Plus egzersiz DVD’leri ile deÄŸiÅŸtirilebilir. Böylece zaten güçlü olduÄŸunuz bölgeyi korumuÅŸ ama yerine daha fazla ihtiyacınız olan bölgeyi güçlendirmiÅŸ olursunuz.

      Reply
  125. Merhaba Aykut Bey;

    Ben 1997 doğumluyum babam kendisi için satın almıştı P90X programını,bende kullanmak istedim.Bu hafta pazartesi günü başladım programa 15 tatil bittikten bir hafta sonrasına kadar devam edeceğim(tam 1 ay olacak) belki devamında da devam edebilirim derslerime göre onu tam bilemiyorum.

    Ben babama önerdiğiniz Lean programına uyuyorum şuanda,ne yazık ki bazı hareketleri tam olarak yapamıyorum.Eğer bir zararı varsa ya da yardımcı olabileceğiniz tiyolarınız olursa ve bunları benimle paylaşırsanız memnun olurum.

    Teşekkür Ederim..

    Reply
  126. P90x in hangi bölümünü yaptınız hocam? Bildiğime göre 3 bölüm var lean vs.

    Reply
    • Benimki Classic’ti Teoman.

      Reply
  127. Sayın Hocam (adaşım :)

    Gerçekten harika bir site ve harika bir deneyim. Acı yoksa, başarı da yok diyenlerdenim. Sizi çok takdir ediyorum mükemmel bir azim ve başarı. Sizden ilham alarak ben de bu spora başlıyorum.

    Saygılarımla.

    Reply
  128. Aykut ilk gundu ve cok zor geldi 187 boyunda 100 kiloyum. programin belki %40 ini ancak yapabildim 60 inda surunuyordum yerde ama birakmiycam yapabildigim kadarini yapip sonuclarini sizlerle paylasacagim.. ancak beslenme konusunda yardima ihtiyacim var

    Reply
  129. Selam Aykut Bey DVD’ler bugün elime ulaÅŸtı akÅŸam oturdum birinci DVD’ye baktım bu hareketler ne zaman nasıl yapılacak bunlarla ilgili bir bilgi yok mümkünse beni bilgilendirir misiniz.

    Reply
    • Ergun Bey Merhaba, size P90X Programınızla ilgili çok ayrıntılı bir mail attım, aklınızdaki tüm sorulara cevap olacaktır. P90X’inizde ÅŸimdiden iyi ÅŸanslar ve baÅŸarılar.

      Reply
  130. Imknci ve Aykut bey öncelikle cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

    Dediğim gibi olumsuz yönde eleştirmek değildi amacım. Sadece bir dal tutmaya karar verdim ve bu dal sağlam mıdır değil midir onun muhakemesini yapıyorum.

    Bu programı yüzlerce, binlerce kişi uygulamış evet ama sanal alemde o kadar çok yalan dolan şey var ki, bazı insanlar bunlara inandıkları için ölüyorlar! Maalesef bilgi kirliliği, yanlış yönlerdime vs. çok fazla. Takdirinizdir ki insan inanmadığı şeyde başarılı olamaz. Benim de bu anlamada önce inanmaya ihtiyacım vardı.

    Aykut bey’ le konuÅŸtuk biraz, saolsun temel sorularımı cevaplandırdı. Dün ilk adımı atıp kayıt formunu doldurdum ve artık beni de aranızda göreceksiniz kısa bir süre sonra :)

    Reply
  131. aykut bey siz destek gıda kullandınız mı?

    Reply
    • Merhaba Sinan,

      3. ayıma kadar hiçbir ÅŸey kullanmadım, ama Phase 3 denilen 5 haftalık 3. ayımda Optimum Nutrition’un Hydro Builder ürününü kullandım.

      Reply
  132. 90 günde bunu değişimi yapmanız imkansız.. 3 ayda o kasları çıkartamazsınız bana göre. 90 gün boyunca yani 12 hafta, pazar günleri de tatil diyelim 78 günde siz değil dünyada ki hiç bir insan bunu başaramaz. Bu değişimi 78 günde yaptığınızı kanıtlama imkanınız nedir acaba ?

    Yanlış anlamayın ben sizleri olumdu yönde eleştiriyorum ve tamamen amacım bunun gerçek olduğuna kendimi inandırıp 90 gün boyunca dişimi sıkmak ve 20 yıldır süren bu yağ hamallığı esaretini bitirmek ama dediğim gibi tüm araştırmalarım, denemelerim, gördüklerim, duyduklarım bunun mümkün olamayacağı yönünde. Hele ki parçalı bir vücut yapmak çok kolay bir hadise değil. Bu konu hakkında ki görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

    Görüşmek dileği ile..

    Reply
    • Merhabalar..
      Kesinlikle güzel bir eleştiri ve aslında bir çok kişinin merak ettiği, inanmadığı yada inanamadığı genel bir konu.
      Evet bu sürede bu sonuca ulaşmak gerçekten zor ama kesinlikle imkansız değil..

      Zor.. Bu programı bu süre boyunca her gün zaman ayırıp uygulamak zor, tv yada pc başından kalkıp yorgunluğunu bir önceki günden kalan vücut ağrılarını bahane etmeden yapmak zor ,akşamları işten yorgun argın geldikten sonra yapmak yada sabahları 1 buçuk saat erkenden kalkıp yapmak zor, bunca ulaşılması kolay, hazır, mis kokulu, harika görünümlü olmasına rağmen bol ve boş kalorili bir okadar da sağlıksız gıda ürünleri varken sağlıklı beslenmeye alışmak zor, amaaaan ben kendimi bu kiloya bu vücdüma alıştırdım kendimle barışığım demek varken, kazanan ben olucam, başarıcağım demek zor. İşte bunların hepsini göze alamadığımız içinde maalesef imkansız gibi gözüküyor.

      101 kg da yaÄŸ hamalı iken bende çok araÅŸtırdım. Lance Lyel’ ı, Daniel Martinez’i, Chris ile tekoa Garrett çiftini, Matt Koblens’i, Melissa Bolton’u, Matthew Achimon’u ve daha bir çoÄŸunu araÅŸtırdım ve araÅŸtırdıkça bu insanların inancı, azmi sayesinde bu sürede yaÅŸadıkları müthiÅŸ deÄŸiÅŸimin imkansız olmadığını gördüm. Bu saydığım isimleri sosyal medyadada takip etmeye çalışıp deÄŸiÅŸimin sadece vücutlarındaki deÄŸiÅŸimden ibaret olmadığını gördüm ve yaÅŸadım da.

      Bu arada unutmadan yine söylüyorumki 90 gün sonunda kazanan siz olacaksınız :)

      P90X 2. Raunt , imkansıza 89 gün.

      Saygılarımla…

      Reply
      • Adıma verdiÄŸiniz cevap için teÅŸekkürler. Aslında yukarıdaki gibi P90X’e şüpheyle yaklaÅŸan yorumları çok sevdiÄŸim için, anında onayladım. Güzel de bir cevap yazacaktım ama siz benden önce davrandınız.

        Not: Yalnız tam ben yukarıdaki mesajı yazarken, İbrahim Bey’in kensisini de P90X’e baÅŸlamaya ikna ettim. Sanırım en iyi cevabı 90 günün sonunda İbrahim Bey kendi bulacaktır. :-)

        Reply
        • Bu deÄŸerli site, bunca destek, aynı yolda yürüyen arkadaÅŸlar ve sadece 90 gün sonunda yaÅŸayacağımız harika ÅŸeyler..İbrahim Bey’in ikna olmaması eldemi Aykut hocam.

          İbrahim bey sizle aynı anda baÅŸladık sayılır, 90 günü beraber bitirmek dileÄŸiyle …

          2. günümüde az önce bitirdim hayırlısıyla kaldı 88. :) plyometrics in bacaklarımda yarattığı tatlı ağrılarla İnanın kendimi harika hissediyorum.

          Reply
        • Aykut hocam ben bu programa nasıl sahip olabilirim 1 haftadır bekliyorum ve almaya karar verdim ama nerden nasıl ve hangi yollarla alcağımı bilmiyorum yardımlarınız dört gözle bekliyorum bana ulaşırsanız çook mutlu olurum .

          Reply
      • bende kaldı 82 gün :))

        Reply
        • off allahım yaaa nasıl gecti 1 yıl yapmadım cok tembelim aslında calısınca cd ler yanımda deildi ama 30 gun basarı elde etmıstım 10 ay gecti hala formumdayım tekrar basladım 2.günümdeyim :)

          Reply
  133. müthiÅŸ bir transformasyon, p90x’i çok iyi kavramış olmanız gerekiyor bunun için, tebrikler gerçekten.

    Reply
  134. Hocam Merhabalar,
    Ben P90X’in tam olarak 10.haftasındayım. (Gün: 67)
    Programı eksiksiz uygulamaya çalışıyorum, Özellikle haftanın 1., 3., 5. günlerindeki antrenmanları bugüne kadar hiç kaçırmadım. Yoga ve Kenpo egzersizlerini bazen atlayabiliyorum. Haftada 1 veya 2 defa AB Ripper X’in yanına Insanity programındaki Cardio Abs veya Insane Abs’i ekliyorum.
    Benim bu programla ilgili hayal kırıklığım vücudumda beklediğim kadar değişikliğe sebep olmaması. Harfi harfine olmasa da beslenmeme dikkat ediyorum. (Zaten kilo fazlam yok) Omuz, kol çevresinde bir miktar gelişme var. Fakat bu sitedeki before&after fotoğraflarına kıyasla çok az sayılır. Göğüs, karın bölgem programa başlamadan öncekiyle hemen hemen aynı.
    Sonuç olarak, bana ne önerirsiniz? P90X’i tabii ki tamamlayacağım. Fakat egzersiz programımda deÄŸiÅŸtirmem gereken bir ÅŸeyler var mı? Daha hızlı ve net sonuçlar istiyorum, emeklerin boÅŸa çıkmaması adına.
    Teşekkürler.

    Reply
    • Erhan Merhabalar,

      Verdiğin bilgiler ve bıraktığın yorum için teşekkür ederim. Biraz önce başka bir arkadaşına benzer bir yorumda bulundum ama aynısı senin için de geçerli. Bu programın ismi P90X, P67X değil. Ve kimimizin vücudu daha erken cevap verirken (mesela benimki), kimilerimizinki daha geç cevap verir ama mutlaka verir! Bu yüzden tam sonuçları görmek için 90 günün sonunu beklemelisin. Zaten senin gibi daha zor cevap veren vücut tiplerinin en fazla aşama gösterdikleri dönem Phase 3 yani 3. dönemdir ki, sen ona gireli daha 7 gün olmuş. Hatta 90 gün bittikten sonra, hiçbir şey yapmayıp, dinlendiğin dönemde bile vücudunun kilo verme ve gelişme açısından aynı ivme ile geliştiğine şahit olacaksın.

      O yüzden sakın pes etme ve programı hakkıyla bitir. Ondan sonra tekrar görüşelim :-)

      Reply
      • Cevabınız ve motivasyonunuz için teÅŸekkür ederim hocam. Programı bitirdikten sonra tekrar yazacağım. Sonuçta spor yapmak benim için bir yaÅŸam tarzı haline gelmeye baÅŸladı. P90X bittikten sonra da pek boÅŸ durmayacağım gibi hissediyorum.

        Reply
  135. Aykut Hocam, gerçekten tebrikler, benim de tam istediğim vücut tipi olmuş sizinki. Öyle ahım şahım kas sevmiyorum. Biraz omuz, biraz kol ve baklavalar tabii ki :-)

    Reply
  136. Aykut hocam mailinize cevap verdim ama size gelmedi sanırım

    Reply
  137. Merhabalar,

    Güzel sözlerin için teşekkürler. P90X sanırım ben de dahil herkes için hayat değiştirici bir deneyim. Sorularına aşağıda kısaca cevap vereyim hemen:

    1) Ben Creatin kullanmadım, ama istenilirse P90X ile Creatin kullanılabilir. Benim kullanmama sebebim, dünyadaki Creatin’e cevap vermeyen %2’lik “Non-Responder” denilen dilimin içinde olmam. Bunu baÅŸta kötü birÅŸey sanmıştım ama onsuz da olabileceÄŸini gördüm. Bu sizlere de örnek teÅŸkil edebilir.

    2) Bence özelliklerin P90X için çok uygun. P90X (Xtreme), P90’ye göre daha iyi dizayn edilmiÅŸ ve bu yüzden de çığır açan bir program. Bence,ki ben P90X Sertifikalı bir eÄŸitmen olarak söylüyorum, direkt P90X’e baÅŸlayabilirsin ve çok iyi sonuçlar alacağına eminim.

    Koç Aykut S.

    Reply
  138. Merhaba
    Mükemmel bi sonuç
    Bende P90’a baÅŸlamayı düşünüyorum fakat soru yöneltecek P90’a dair bi site bulamadım , mecburen sizlere yani P90X ile uÄŸraÅŸanlara soracağım :)
    1-Bu sonucu elde etmek için protein tozu ve creatin kullandınız mı ?
    2-Spor geçmiÅŸim olmadığı , 170cm boyunda ve 80 kilo olduÄŸum için P90’a baÅŸlamayı düşünmekteyim sizce ne kadar doÄŸru ? P90X’e mi baÅŸlamalıyım ?
    Teşekkürler , acelem vardı sorularımı mesaj olarak aktaramadım yanlış yere yazdıysam affola :)

    Reply
  139. hocam cd lere nasıl ulaşıcaz,p90x için lazım ekipmanların tümü neler? dambıllar,bar……..vs.antreman programını siz mi yapıyosunuz yoksa biz kafamıza göre mi yapıyoruz,yine aynı ÅŸekilde beslenme programını nasıl yapıyoruz yoksa siz mi yapıyosunuz bizim için,whey protein tozu zararlımı? ÅŸimdiden çok teÅŸekkürler

    Reply
  140. aykut hacam sizi tebrik ederim gerçekten insanlara çok faydalı bi konuda yardım ediyorsunuz.hocam mail attığm msn adresini eklermisiniz size soru cevap ÅŸeklinde konuÅŸmak istiyorum biraz yardımlar için saÄŸolun saygılar…

    Reply
  141. Oooo süper bir değişim, etkileyici bir sonuç, tebrikler;)
    Ayrıca site çok güzel ve başarılı, bunun için de ayrıca tebrik ederim!

    Reply
  142. Merhaba Aykut Bey;

    Öncelikle gerçekten iyi bir sonuca ulaşmışsınız, kutlarım.

    Yaklaşık 3 ay önce Insanity Workout’a baÅŸladım, 1’nci ayın sonunda P90X/Insanity Hybrid’e geçtim ve an itibariyle hibrid çalışmanın 62’nci günündeyim.

    En baÅŸta 88 olan kilom Hybrid’e geçiÅŸte 84’tü, an itibariyle 78,8’e çakılı kaldı ve neredeyse son 2 haftadır böyle. Boyum 1.83, olmam gereken ideal kilonun 79 olduÄŸunu öğrendim ve neredeyse ideal kilomdayım; Kas kütlesinin artması ve yaÄŸ kütlesinin azalması anladığım kadarıyla aynı oranda ki, daha fazla kilo veremiyorum.

    Burada sormak istediÄŸim ÅŸey ÅŸu; 3 aydır artarak giden -ve ilk güne nazaran aşırı artan- bir form grafiÄŸim olmasına ve üstelik neredeyse hiç doymuÅŸ yaÄŸ tüketmememe raÄŸmen, karnımdaki yaÄŸ kütlesinden kurtulamıyorum. Abartılı bir durum deÄŸil ama neredeyse oluÅŸmuÅŸ olan bir 6-pack’i sadece karnımı sıktığımda görebiliyorum. Programım Ocağın ilk haftasında bitecek, Åžubat-Nisan arası 2’nci tur yapmayı planlıyorum fakat ilk turumu karnımda bir “disk”le tamamlamak istemiyorum.

    Hibridin bitmesine yaklaşık 1 ay var, an itibariyle tek seferde 40+ standart şınav; 17 chin-up; 10+ Wide pull-up; 27 Pound’larla Arm Curl yapabilecek; Pause’lamadan Max Interval Circuit (Insanity) tamamlayabilecek kapasiteye geldim, fakat bünyem ısrarla karnımdaki yaÄŸ kütlesinden kurtulmak istemiyor.

    Bir dipnot olarak, vejetaryenim, fakat mümkün olduÄŸunca çok miktarda, yumurta ve süt ürünleri üzerinden protein alıyorum. Hazır gıda çok az tüketiyorum, supplement olarak ise ON’ın Gold Standard Whey (Genel), USPLabs’ın Jack3d (Pre) ve Hydro Builder’ını (Post) kullanıyorum. Bu konuda (Kas kütlesinden kaybetmeden yaÄŸ yaÄŸmak) ekstra bir öneriniz varsa, gerçekten çok iÅŸime yarar. Åžimdiden teÅŸekkürler.

    Reply
  143. Merhabalar Aykut Bey,
    Öncelikle sizi spor yaptığınız, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiğiniz için tebrik ederim. Bunlar insanın kendisine verebileceği en güzel hediye, yapabileceği en güzel iyilik. Ancak tecrübeyle sabittir ki hiç de kolay değil, ve siz bunu başarmışsınız. Diğer değerli ve paha biçilmez bir güzellik ise bu bilgi ve tecrübe birikimizi burada bizlerle paylaşmanız ve başkalarınında paylaşma imkanı sunmanız. Bu sebeple size teşekkürü de borç bilirim.
    Ben de programa yeni baÅŸladım sayılır. Gerçekten zorlayıcı ve bir o kadar da keyifli bir program. Misal Ab Ripper X bana mekik için gerçekten boÅŸa vakit harcadığımı gösterdi. 4-5 set mekik çekmekten çok daha etkili olduÄŸu kesin. İnanç ve azimle programı sürdürebileceÄŸime inanıyorum. Sizin P90X transformasyonunuz gerçekten müthiÅŸ. Size sormak istediÄŸim ise, ilk fotoÄŸrafınız ile ikinci fotoÄŸrafınız arasında 90 gün mü var yani sadece p90x’i mi yaptınız, yoksa ikinci bir 90 gün daha programı mı tekrarladınız, yada ilave bir çalışmanız oldu mu? Sorumu sakın şüphe duyuÅŸum gibi algılamayın, sizin bu saygı duyduÄŸum emeÄŸinizin ardından yanlış anlaşılmak istedim. Sadece transformasyonunuz gerçekten çok beÄŸendiÄŸim için, ulaÅŸmak istediÄŸim sonuçtaki yolu iyi öğrenmek istiyorum. İlgi alakanız için ÅŸimdiden teÅŸekkür ederim. P90X serüvenine baÅŸlayan tüm dostlara da baÅŸarılar dilerim. SaÄŸlıcakla kalın.

    Reply
    • Serkan Merhabalar,

      Biliyor musun son iki gündür bu mesajını arıyorum! Okuduğumu ve cevap vermediğimi hatırlıyorum ama email mi yoksa nerede okuduğumu bir türlü bulamamıştım :-)

      Öncelikle, yeni başladığın P90X serüveninde başarılar. Bence P90X gibi çok iyi dizayn edilmiş bir programda inanması çok da zor değil ama evet, ilk gün fotom ile son gün fotom arasında sadece 90 küsür gün var.

      P90X salt bir kilo verme programı da deÄŸil, hacim kazanma programı da deÄŸil. Gerekli yerlerde kas kazandırıp, vücuda çok iyi definasyon veren bir program. Aslında baklıdığında ciddi bir hacim kazanma vs. söz konusu deÄŸil ama P90X dışında bir programla o six-pack’leri yapmak mümkün olur muydu bilmiyorum.

      Kesinlikle kolay bir program olduğunu söyleyemem, ama bu sonuçlar için insan bence 90 gün ne olsa yapmalı ve ardına bakmamalı. Sonuçlar beni fazlasıyla tatmin etti, ve sanırım eşimin de şikayetçi olduğunu söyleyemem ;-)

      Reply
  144. hocam ben önceden yapmış 2 hafta sonra iş icabı bırakmış bulunmaktayım 2 hafta içinde bile gözle görülür bir degişiklik olmuştu diyebilirim ve kısmetse bu hafta pazartesi tekrar baslamayi planlıyorum ve gerekli ekipmanlarıda aldım :) benim merak ettiğim şey şu beslenme nasıl olacak formda sadece sabah ile ilgili makelenizi okudum öglen ve akşam nasıl olacak yada spordan sonra hangi besinleri almamız lazım vs şimdiden teşekkürler

    Reply
  145. Belki yeri değil ancak araştırdım ve bulamadım aykut hocam ben başlamayı düşünüyordum ve sizinle iletişime geçmeyi planlıyordum ancak nerden iletişime geçicegimi bulamadım 1-2 sorum vardıda eger bana dönebilirseniz cok makbule geçer . teşekkürler.

    Reply
    • Merhaba Zau,

      Yurtdışında seyahatte olduÄŸum için geç dönebildim, kusura bakma. P90X’e baÅŸlama formun da elimize ulaÅŸtı, verdiÄŸin bilgiler doÄŸrultusunda P90X’e baÅŸlaman için hiçbir engel yok. Hatta çok iyi bir aday olduÄŸunu söyleyebilirim.

      Sana attığım email’de de bahsettiÄŸim gibi, özellikle arkadaÅŸlarınla birlikte aynı anda yapacak olman, hepinizin motivasyonu ve devamlılığınız açısından da çok faydalı olacaktır.

      Şimdiden başarılar.

      Reply
  146. Helal olsun!
    Programa bende başlamayı düşünüyorum ama programın ingilizce olması, gece çalışmam ve gündüz uyuduğum için hangi aralıkta sabah uyumadan önce ya da uyandıktan sonra işe gitmeden mi yapmalıyım?
    Videolardaki hareketleri yinede çözebilirim(hollywood sağolsun o kadar anlayabiliyorum) ama beslenme programı sitede baktım faydalı besinler ve tavsiyeler şeklinde ama kendime ne zaman ne tür yiyecekler yemeliyim bu tür bi listeyi nasıl hazırlayabilirim gibi konularda yardımcı olursanız memnun olurum(örnek bir program hazırlarsanız programı yapmak isteyen diğer kişilere de faydası olacaktır).

    Reply
  147. kesinlikle başlıycam asla durmak yok :D

    Reply
    • Kesinikle baÅŸlamalısın. Tabii baÅŸkalarının düştüğü hatalara düşmeyerek. Yukarıda çizdiÄŸim oldukça pozitif tablonun farkındayım ama ÅŸunu da söylemek zorundayım; baÅŸladıktan sonra P90X’i yarım bırakanların sayısı da en az o kadar çok. Çünkü doÄŸru destek ve iyi hazırlanmış bir programla baÅŸlamadıkları için. O yüzden biz buradayız ve elimizden gelen desteÄŸi gösteriyoruz. Daha fit, daha enerjik, daha zinde ve daha saÄŸlıkli bir Türkiye için.

      Reply
  148. nasıl şimdi anlamadım bizim bu hale gelmemiz 5 milyonda 1 mi :D yoksa başarısızlık mı 5 milyonda 1-.-

    Reply
    • :-) Hayır, demek istediÄŸim, ben de sadece programı baÅŸarıyla bitiren 5 Milyon kiÅŸiden biriyim.

      Aslına bakarsan P90X o kadar iyi dizayn edilmiş bir programdır ki, kurallarına uyduğunda, benzer bir vücut değişimi göstermemen imkansıza yakındır.

      Daha ayrıntılı bilgi için “Muscle Confusion”, yani “Kas Åžaşırtması” prensibini araÅŸtırabilirsin.

      Reply
  149. bende p90x e başlamak istiyorum ama gerçekten bu kadar etkili mi merak ediyorum?bu kadar etkiliyse kesinlikle alıcam :/

    Reply
    • Hiç şüphen olmasın! Ben ve yukarıdaki transformasyonum, sadece 5 milyonda bir, onu da hatırlatmak isterim. Özel, istisnai ve de çok büyütülecek birÅŸey deÄŸil yani :-)

      Reply
      • hocam p90x programını inceledim çokta hoÅŸuma gitti kesinlikle alıyorum program takvimi göndermeniz mümkün mü ?

        Reply
  150. ben bu hafta programa başlayacağım fakat ne tür protein tozu alıp kullanacağımı bilmiyorum bir marka ismi verebilr misiniz acaba ?

    Reply
    • Arda Merhabalar,

      Once, programa baslama kararin icin seni tebrik ederim. Inan, hayatinin bir daha ayni olmayacagina emin olabilirsin; tabii basariyla bitirebilecegini dusunursek! Programi basari ile bitirmis biri olarak, kolay bir yol oldugunu soyleyemem. Ama zaten kolay olsa herkes yapardi ve cok da kiymeti olmazdi! :-)

      Sorunun cevabina gelince. Oncelikle, protein tozu kullanmak P90X icin bir zorunluluk degil ama tabii ki faydasini gorursun. Benim sahsen kullandigim marka “Optimum Nutrition”un Hydro Whey adli urunuydu. O bitince de yine Optimum Nutrition’un Hydro Builder urununden biraz kullandim. Su an icin piyasadaki en iyi (ve maalesef en pahali) urun oldugunu soyleyebilirim. Ama vucudunuza koydugunuz birseyde en ucuza gitmenizi de tavsiye etmem.

      Hydro Whey, adi uzerinde Hidrolize oldugu icin, cok daha kucuk molekullere bolunmustur ve vucudunuza karismasi cok daha kolay ve hizli olur. O yuzden daha etkilidir.

      Hydro Builder’in ise icinde ayrica Creatine ve BCAA (Branch Chain Amino Asit) de vardir ve piyasadaki en premium urunlerden biridir. Ancak Hydro Builder’in henuz Turkiye’de satilmadigini da belirtmem gerekir. Ben kendiminkini Amerika’dan 41 USD gibi ucuz bir miktara almistim. Dilersen bir dahaki gidisimde, bir tane de sana getirebilirim. :-)

      Reply
  151. Gerdan kismindaki fazla yaglardan kurtulmak icin ne tavsiye edersiniz? Soganla masaj tavsiye etmislerdi, pek ise yaramadi, sizden bir oneri alayim.

    Reply
    • Enteresan bir soru olmuÅŸ!

      Öncelikle ÅŸunu belirtmek isterim ki “spot reduction”, yani noktasal zayıflama denen ÅŸey mümkün deÄŸildir. Yani baÅŸka bir deyiÅŸle, kilo aldınız mı her yerinize alırsınız, verdiniz mi her yerinizden verirsiniz; buna yüzünüz de dahil. Genellikle karın bölgesine toplanan yaÄŸlar daha inatçıdır, ancak o ayrı bir konu.

      Yüzünüz de dahil, fazla kilolarınızdan kurtulmanız için şöyle bir ipucu vereyim; aldiginiz kalorinin uzerine ekstradan yakacaginiz her 3500 kalori, vucudunuzdaki 1 lb (yani 0.45 kg) yagdan kurtulmanizi saglar. Diyelim 1 hafta icerisinde, aldiginiz kalorinin uzerine ekstradan 7000 kusur kalori yakabildiniz, vucudunuzdan yaklasik 1 kilo yag eriyip gidecektir. Bu 2 kere 2’nin 4 oldugu kadar bilimsel bir formuldur. Ancak yukarida da bahsettigim gibi, bu 1 kilo, sadece gobeginizden ya da gıdınızdan degil, neredeyse tum vucudunuzdan esit oranda eksilecektir.

      P90X (ve Insanity) gibi yogun bir egzersiz programinda, yapilan gune gore degismekle birlikte, egzersiz basina 600 kalori yakarsiniz (Plyometrics egzersizinde yaklasik 900!) Dolayisiyla basit bir hesapla, yeme ve icmenize de biraz dikkat ettiginiz takdirde, her iki haftada bir 7000 kalorilik eksi farki yaratmak ve vucudunuzdaki yaglardan 1’er kilo olarak kurtulmak, o kadar da zor olmayacaktir.

      13 haftanin sonunda, vucudunuza ekleyeceginiz yeni, kaliteli kaslarin da birer kalori yakma mekanizmasina donustugunu de var sayarsaniz, belki 10’larca kilo ham yagdan kurtulmaniz, sadece o gıdınızın deÄŸil, tum vucudunuzun mukemmel bir sekle girmesine yol acacaktir.

      Reply
      • Yok hocam bende p90x programı sahibinden.com dakinden mi alim napim ;?

        Reply
        • Okan, P90X Program Takvimin emailine gönderilmiÅŸtir.

          Reply
          • Hocam kolay gelsin.Ben bu programı uygulamak istiyorum ama boyumun uzamasını etkiler mi ve programı nereden bulabilirim ?
            79 kg.
            17 yaÅŸ.
            boy 1.70

            Reply
            • Merhaba Eralp,

              Evet, P90X’in hem boyuna hem de geliÅŸimine etkisi olacaktır; pozitif etkisi!

              Reply
      • Aykut hocam ben programı alcam da nerden nasıl ve kendime göre programı nerden alabilirim ?

        Reply
        • Okan,

          P90X BaÅŸlama Formu’nda (http://www.p90xtr.com/p90x-baslama-formu/) Programa sahip olmak için ihtiyacın olacak tüm bilgiler var. VerdiÄŸin özellikler ve amacın doÄŸrultusunda senin için en uygun program, P90X Sertifikalı Hocalar tarafından hazırlanacaktır.

          Reply
      • nasıl satın alabilirim bi yardımcı olsanızz

        Reply
  152. Woooowww!!! DeÄŸiÅŸim gerçekten inanılmazmış. Tebrik ederim…

    Reply

Yorum Paylaşınız