Merhabalar… Blog yazmayalı biraz uzun zaman oldu sanki? :-)
Her ne kadar yorumlarda aktif olmaya çalışsam da Blog yazmak için fazla bekledim. Bu yazıyı özellikle Musess için yazıyorum. Kendisine hep destek olacağım, tabii sizlere de :-) Çünkü artık sizler benim için kocaman bir aile oldunuz.
Åžu anda P90X yapmıyorum. Bu sizler için ilk hayal kırıklığı :-( Ve ikinci hayal kırıklığı da en az 2 hafta kadar sonra baÅŸlayabilirim. Bu benim üçüncü P90X’e baÅŸlayışım olacak. Birincisinde daha önce de bahsettiÄŸim gibi AÄŸustos 2014’te bir hafta yapıp bırakmıştım. Ardından 7 Eylül’de tekrar baÅŸladım. Yapmadığım ve yapamadığım günler de olsa 45. güne gelmiÅŸtim.
Ama ne mi oldu? Ben pis boÄŸazıma sahip çıkamadığım için hala koca göbekli, mutsuz, piÅŸmanlıklar içinde bir durumdaydım. BaÅŸladığım durumdan neredeyse hiç farkım yoktu (deÄŸiÅŸen ÅŸeylerden de birazdan bahsedeceÄŸim). Ama bunun tek suçlusu benim. P90X’in bana vereceÄŸi mükemmel sonuçları kendi elimle ittim. P90X’i beslenme düzeni hariç layığıyla yapmıştım. Fakat beslenme olmayınca olmuyor, bunu asla unutmayın!
Ben bu 45 günden (tekrar söylüyorum, tamamen benim suçum) sonuç alamayınca Aykut Hocaya bu durumdan bahsettim. Ve yeniden başlasam mı diye sordum ve Aykut Hocamızın da tavsiyesi ile yeniden başlayacağım. Bu sefer düzenli devam edip sağlıklı beslenmek şartıyla. Bu olaylar olalı tam 15 gün oluyor.
Şimdi bana neden hala başlamadın diye soracaksınız. Bunun bir çok sebebi var. Bana göre bu nedenler bahane değil. Çünkü bunlar okul, iş vs. değil. Şimdi sebepleri de sıralıyorum:
1- Beslenme düzenimi oturtmaya çalışıyorum.
2- Üç kez tamir ettirmeme rağmen laptopum sürekli DVD oynatıcısında problem çıkardı. Ama şu anda hallettim.
3- Çok sevdiğim bir akrabam tehlikeli bir ameliyat geçirecek. 2-3 gün hastanede onunla kalacağım (ameliyat tarihi yeni belli oldu).
4- Bu akrabamın belki 2-3 hafta boyunca sürekli benim yardımıma ihtiyacı olacak.
5- KardeÅŸlerimle daha fazla ilgilenmem gerekiyor.
Eveeettt… Sıra geldi bu kadarcık sürede bile P90X’in bana kattıklarına :)
1- Daha enerjik ve hızlıyım.
2- Daha düzenli bir insan oldum.
3- Buz gibi su ile duÅŸ alabiliyorum.
4- Belki bu soğuk duşun da etkisiyle daha sıkı bir cildim oldu ve bağışıklık sistemim güçlendi.
5- Abur cuburlarla bir ilgim kalmadı.
6- Vücudumdaki kaslar giderek sıkılaştı :)
7- Daha güçlüyüm. 25 kiloluk suyu, 11’er basamaklı 7 kat merdivenden çıkarttım. Tabii diÄŸer ağır ÅŸeyleri de çok daha rahat kaldırabiliyorum.
8- Yiyeceklerde sürekli sağlıklı seçenekler arıyorum.
Bu Blog biraz fazla uzun oldu şimdi de :) En iyisi ben bunun devamını ikinci bir blogla tamamlayayım.
Not: Aykut Hoca nereye koyar bilemiyorum ama ben ÅŸimdiden söyleyeyim; zayıf olan fotoÄŸraflar P90X’le 32. günümde falan çektiÄŸim fotoÄŸraflar (gri kıyafetle, 65 kg olduÄŸum). Kilolu olanlar da P90X’i bıraktıktan sonraki, yani ÅŸu andaki fotoÄŸraflarım (pembe ile, 68 kilo olduÄŸum).



Merhaba,
Baslangic tarihi belli oldumu? Belki sizin icinde yeni yilin ilk gunu baslangic icin iyi bir zaman olabilir.
Soğuk suyla dus almak dışında diğer tüm yazdiklarini bende yaşantımda uyguluyorum ama nedense sıcak su ile dus almak daha bi tatlı geliyor belki de alışkanlıktan olsa gerek :)
Evet,insan sıcağa alışınca soğuk su ile duş yapmak zorlaşıyor :-)
Harikasın,
Ben programı bitireceğine ve sağlıklı bir yaşam süreceğine eminim.
Çok teşekkür ederim :)
P90X’ten en iyi sonucu elde etmek için elimden geleni yapacağım.
Maşallah resimlerde vücut değeriniz iyi gözüküyor. Yakınınıza geçmiş olsun umarım akında en rahat verimli bir şekilde yapar sonuçlarını bekleriz.
Çok teşekkür ederim :-)
Bu sefer her şey farklı olacak! :)
Yakınına çok çok geçmiÅŸ olsun toy dün sitenin her yanında seni aradım tam özletmiÅŸtin ki kendini birde baktım blog geldi….bence çok bir kilon yok her iki resimdede yaÄŸ oranının fazla olduÄŸunu düşünmüyorum . Yeme konusunda bir ÅŸey diyemem aynısını bende yapıyorum :) pisboÄŸazlıkta kimse yarışamaz benimle son bir aydır önemli olan tüm bu engellerine raÄŸmen yeniden baÅŸlama azmi göstermen ve buralarda olman :) ben sana güveniyorum toy eninde sonunda yapacaksın senin kaçtı toy?tekrar çok çok geçmiÅŸ olsun acil ÅŸifalar!
Çok sağol Musess :-)
Aslında bloğu yazalı 4-5 gün oluyor ama Aykut hocanın yayınlamaya ancak fırsatı oldu :-)
Yağ oranım düşükse ne mutlu bana :) Bir ara diyetisyene gidiyordum ama aylar oldu,o yüzden yağ oranım hakkında pek bir fikrim yok :/
Yemek konusunu halletsek her ÅŸeyi yaparız da…İşte …
O da olacak artık,canımızı sıkmamamız lazım.
Bu sefer çok kararlıyım Musess.Başarmak için elimden geleni yapacağım.Gerekirse evdeki bütün yemekleri çöpe atarım (belki de sokak hayvanlarına veririm :)) ama boğazımı tutarım.
Zaten biz acıktığımız için yemiyoruz.Sanki içimizdeki ikinci kişi sürekli bizi yönetiyor :/
Boyumun kaç olduğunu sordun galiba Musess :) Boyum 173.
Çok teşekkür ederim Musess :-)
Evet tam Tahmin ettiÄŸim gibi yaÄŸ oranın zaten fazla olmaz olamaz boyun ve kilon dengeli ayrıca çok ÅŸanslısın boyun çok iyi bu konuda maÅŸallah sana:) seni çok sempatik buluyorum çok tatlısın seni tanımadan reelde çok sevdim….bir tur P90x ile birlikte o boyla tabiri caizse manken gibi olacağından yüzde yüz eminim nazar deÄŸmesin inÅŸallah
Bende seni çok sevdim Musess :-) <3
Umarım bir gün tanışma fırsatımız olur :)
Sende çok pozitif,enerji dolu,pes etmeyen bir insansın.
Çok teÅŸekkür ederim,manken gibi olmaya daha çok var…
Ama sen yolu yarıladın bile :)
İncecik bir belin var,fiziğin çok düzgün gözüküyor fotoğraflarında :-)
Bence sen ÅŸimdiden bizim mankenimiz oldun :)
Neden olmasın :) belki bir gün birlikte p90x bile yapabiliriz toy….. Ben o durumu boydan kaybediyorum toy ama senin bu konuda kocaman bir avantajın var. :) daha çok yok bence az kalmış birinci tur sonu istediÄŸin ölçülere kavuÅŸacağından eminim ben sadece biraz sabır….yakınının durumu iyidir inÅŸallah
Merhaba ilk resmini bilmiyorum ama 32. Gün resimlerin gayet iyi duruyor. İnşallah bu sefer 90 günü tamamlarsın.başarılar :)
Çok teşekkür ederim :-)
Güzel sözleriniz bana motive kaynağı oldu :-)
İlk gün resminin olduğu bir blogda yayınlarım :)
Şu gün atlama olayı bence devamlılık arzetmediği sürece çok mühim değil heralde. Misal dün akşma tüm şehri etkileyen elektrik kesintisi yüzünden plyo antrenmanımı yapamadım. gece 2 de kalkıp su içtim hala elektrik yoktu. Bugün plyo yapacağım bugünün antrenmanını da yarın yoga yerine yapıcam. 1-2 gün aksatınca bırakayım gitsin dememk lazım. ben 20 gün hiç yapamadım hastalandığım dönem.
Aynen katılıyorum sonuç olarak misafir gelir, hastalık var,elektrik kesilir,her gün tam yapabiliriz die bir kural yok ki. Önemli olan alışkanlık haline getirmemek..
Bu sefer kararlıyım.Ne olursa olsun her gün yapacağım.Benim yapmadığım günlerden bazılarının sebebi de şu oluyordu mesela;
sabah:çok açım,daha ayılmadım,öğlen yaparım.
Gece:çok yorgunum sabah yaparım…
Ama artık bunlar olmayacak :-)
Hastalandığınız dönem çok üzülmüştüm.İyi ki pes etmediniz,iyi ki devam ettiniz :-)
Zıplama antrenmanında başarılar dilerim :)
İnsanın kalbi zor dayanıyor doğrusu :)
Öncelikle geçmiş olsun dilerim.. beslenme olayına gelecek olursak temiz beslenme olayını ben bilmeden zaten yapıyormuşum :) 32 günlük fotoğrafta tahminen beslenme düzeni oturmamıştı ama göbek kalmamış demek ki 90 günün sonunda gayet güzel olacak.. bazen düşünüyorum iki yıl önce p90x le tanışmış olsaydım şu anda nasıl olurdum diye.. Geçmişi unut yeni tanıştın say ve başla birikimin ve burada ki motivasyonla sonunu getireceksin.. 1 gün kaçırdım diyiğipte bırakma ben ne günler kaçırdım ilk turda :) 2. Aydan sonra tatile gidip 1 ay yedim içtim yattım dönünce 3.ayı bitirdim he doğrumuydu değildi.. 1 ay araya ragmen 6 kilogram gitmişti bırakmak çözüm değil.. 2. Turum gayet güzel gidiyor atladığım oluyormu derseniz kesinlikle :) işe yaramayacak endişem yok strese girmiyorum Allah ömür verirse nice 90 lar bitiririm..
Başarılar dilerim
32.gün sonucumda nadiren sağlıklı beslenmiştim ama son üç gün çok dikkat etmiştim.Vücudum bana çok hızlı tepki veriyor.Sğlıklı beslendiğim ve spor yaptığım zaman hemen kilo verip kaslanmaya başlıyorum.Ama sağlıksız beslenip,spor yapmadığım zaman kocaman bir göbeğim ve mutsuz bir ruh halim oluyor.
2
Yorumum daha bitmeden yanlışlıkla gönderdim :-)
2.turunuz da olmanız ne güzel,çok sevindim sizin adınıza :)
Umarım bende bu sefer ilk turumu tamamlar,ikinciye başlarım :)
Öncelikle geçmiş olsun akrabanıza, allah şifa versin size de kolay gelsin. O göbek 10 günde gider ben size söyleyeyim.
Hatırlatmakta fayda görüyorum, başlayıp bırakırsanız evinize geliyoruz. Ona göre.
10 günde gider dediniz ya içime bir su serpildi,teşekkür ederim :)
Söz bu sefer bırakmayacağım :-)
Selam Toy,
Yazının yayınlanması bir kaç gün gecikti pardon.
Blog için teşekkürler. Aslında hepimiz merak ediyorduk. İlk gün fotoğrafın yok ama bence 32. gün fotoğrafın gayet iyi gözüküyormuş. İnsan düşünüyor, 32. günde bu kadarsa 90 günü tamamladığında ne olurdu diye?
İşte bunu görmenin tek bir yolu var, sanırım onu da sen biliyorsun.
BaÅŸlama tarihini bu ÅŸekilde dikkatlice seçmen de çok yerinde. Sonuç olarak akrabanın yanında kalman gerektiÄŸinde P90X’in tekrar sekteye uÄŸraması doÄŸru olmazdı.
Ama hazır olduÄŸunda baÅŸla, ve bitir… Biz bugüne kadar P90X’i bitirdiÄŸine piÅŸman olan ya da sonuç almayan tek bir kiÅŸi bile görmedik; eminim senin sonuçların da çok iyi olacaktır.
Åžimdiden baÅŸarılar…
Aykut
Önemli değil hocam :-)
Bir an önce tekrar baÅŸlamak istiyorum.P90X’i o kadar özledim ki…
Bu sefer hiç ara vermeden,sağlıklı beslenerek,düzenli ve başarılı bir şekilde yapacağım.