Merhabalar… Uzun zamandır P90X-TR Ailesi içinde, Tony Amcayı ve Aykut Hocayla birlikte diÄŸer P90X-TR Ailesini de ısrarlı bir takip içerisindeyim. Kısmet ise hem fiziksel hem de ruhsal olarak P90X’e hazırlanıyorum, yuvarlana yuvarlana…
İlkokul çağından bu yana hayatı kiloları ile dertte olan birisiyim. 1 kez uzun bir diyet ve spor ile normal kilolarına düşmüş olarak kısa bir hayat ve rahatlıktan sonra tekrar eski formuma ulaştım! İşim bilgi teknolojileri olunca, fazla da hareket olmayınca bunun üzerine tuz biber oldu.
P90X ile, yakın zamanda baÅŸladığım diyetle birlikte spor arayışları içerisinde iken karşılaÅŸtım ve tabii P90X-TR ile de. Nerdeyse bütün boÅŸ zamanlarımda P90X’i inceledim, araÅŸtırdım, gerekli dökümanlar, beslenme kuralları, yenilebilecekler ve yasaklar… Ama P90X’i yapmaya gelince kendime biraz da güvenmediÄŸim, yarı yolda kalacağımı düşündüğüm için ÅŸu sıralar koÅŸu yürüyüş ile direnç kazanmaya çalışıyorum. Tabii hayatımı da baÅŸlamayı planladığım Ocak 2014 için organize ediyorum.
BildiÄŸiniz gibi teknoloji insanın hayatını kolaylaÅŸtırdığı gibi çeÅŸitleri ile yanında zorluklar da getirmekte; kilo gibi, hantallık gibi :-) Bugün size benim de yeni kullanmaya baÅŸladığım bir Android uygulaması ile tanıştıracağım. Yediklerimizin günlük listesini tutabildiÄŸimiz, bunların kalori, yaÄŸ, protein ve karbonhidrat deÄŸerlerini öğrenebildiÄŸimiz ve günlük olarak görebildiÄŸimiz, bu sayede yüzdesel olarak hesaplamanızın daha kolay olacağına inandığım bir program. Günlük kilo takibi yapıyorsanız benim gibi (bana iyi motive veriyor :-), piyasadaki ürünlerin deÄŸerlerini öğrenebilir veya kullandığınız ürün yoksa deÄŸerlerini kendiniz de girerek listenizi oluÅŸturabilirsiniz. Böylece hem grafiksel olarak günlük yediklerinizi takip edebileceÄŸiniz, hem de günlük yaptığınız egzersizlerin kayıtlarını tutabildiÄŸiniz “FATSECRET” uygulamasının ekran görüntülerini aÅŸağıda paylaşıyorum.
Umarım size de faydası olacaktır…



Sorry to write in English. Many thanks for the review of FatSecret.
Could we please ask you to change the app logo/icon to our current design. We are happy to provide you with an image file over email to assist.
Best,
Lenny
Thanks for the comment Lenny. Please do send the current logo and we’ll be happy to update.
Regards,
Aykut
merhaba hocam
ben almaya kararlıyım ama bır takım sorularım var
cd ler dısın da ne tur aletler lazım
90 sonra ne yapmam lazım
Merhavalar Vedat,
P90X Programı için temelde sadece 2 ekipman gerekecektir. Birincisi hem barfiks hem de şınavlarda kullanacağın kapı barı (ki Deluxe Setler ile birlikte gelir), ikincisi ise bir çift dambıldır. Dambılı da dilersen bugün artık Migros, Carrefour gibi marketlerden dahi kolayca edinebilirsin.
İkinci sorun, aslında benim en sevmediÄŸim sorudur :-) Çünkü her zaman söylediÄŸim gibi ilk konsantre ilk 90 günde olmalıdır. Henüz baÅŸlamadan hedefleri ve zaman dilimini 2 katına çıkarmak, motivasyon için sakıncalıdır. Ama bir tur P90X’i baÅŸarıyla bitirdikten sonra dilersen 2. turuna baÅŸlayabilir ya da devam programlarını yapabilirsin.
Fat Secret uygulamasını yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, büyük faydalarını gördüm. Ancak tek başına yeterli bir veri olmadığını da hatırlatmak isterim çünkü örneğin avokado inanılmaz kalorili bir besindir fakat içeriğindeki yağlar o kadar kalitelidir ki o kalorinin çoğundan kilo değil fayda sağlarsınız.
Bir de küçük ipucu: Yediğiniz yemeklerin yağını da girmeyi unutmayın, çoğu kişi bu hataya düşüyor ve günlük limitlerini geçiyor. Bir yemek kaşığı z.yağı 110-120 kcal. olduğundan yağ bilgisinin girilmemesi önemli eksiklik yaratıyor. Diyelim ki karnabahar yemeği yediniz, o yemeğin yanında kıymasını, yağının bilgisini de girmenizi öneririm.
Bir de akıllı telefonunu varsa instant rate uygulamasi cok ise yaryor
Merhaba Harun,
PaylaÅŸtığın için teÅŸekkürler. FATSECRET’ın kendim henüz kullanmadım ama pek çok kiÅŸiden duydum. Senin için iÅŸe yarayan ÅŸey en doÄŸru ÅŸeydir :-) Ben ÅŸahsen yediklerimi el yazım ile bir deftere yazmaktan daha zevk alıyorum ama neden olmasın.
P90X’e baÅŸlama konusunda da, aslına bakarsan programa baÅŸlamak için gözünün korkmasına gerek yok. Benim tecrübelerim, baÅŸlama süresi ne kadar uzarsa, mental olarak da o kadar uzaklaşılıyor (sanırım P90X ile tanıştığı gün baÅŸlayan ve mükemmel sonuçlar alan İbrahim de aynısını söyleyecektir).
P90X hemen her seviyeye göre fazlasıyla modifiye edilebilir bir program. Başladığında vücudun mutlaka olumlu tepki verecektir.