Henüz duymayanlarınız varsa, 26 AÄŸustos 2017 günü Las Vegas’ta karşılaÅŸacak Floyd Mayweather & Conor McGregor arasındaki boks karşılaÅŸmasına, “Yüzyılın Maçı” gözüyle bakılıyor!
Bir tarafta boksun süperstarı, 49 galibiyete 0 (sıfır) yenilgi, 2016’da 340 milyon USD net deÄŸeri ile dünyanın en fazla kazanan sporcusu ünvanlı Floyd Mayweather, diÄŸer yanda ise MMA’nın yaramaz çocuÄŸu, çok deÄŸil henüz 2008 yılında İrlanda’da “su tesisatçısı” olarak çalışırken, Allah’ın bir anda “yürü ya kulum” dediÄŸi, ÅŸimdi ise Forbes’in en çok kazanan sporcular listesinde Ronaldo ve Messi ile aynı saflarda yer alan Conor McGregor olunca… (ve tabii yerli-yabancı medyanın bu karşılaÅŸmayı alabildiÄŸince ÅŸiÅŸirmesiyle!) bizim de gündemimize girmiÅŸ oldu mu yüzyılın karşılaÅŸması.
Ama biz farklı bir açıdan bakıp, küçük bir detayı ön plana çıkaralım dedik. Bu dev maçın tartışmasız favorisi (bize göre deÄŸil, dünyadaki bahis oranlarına göre) olarak gösterilen Floyd Mayweather, karşılaÅŸmaya 1 ay kala, geçtiÄŸimiz Temmuz ayı içerisinde Instagram’ından paylaÅŸtığı (aÅŸağıdaki 1.) fotoÄŸrafta, “Yoga”nın da maç hazırlığının bir parçası olduÄŸunu tüm dünyaya yeniden duyurdu!
O zaman biz de buradan, P90X’in Yoga’sından “nefret eden”, yapmamak için bahane arayan, özellikle baylara duyuralım… Bakın bu adam bile Yüzyılın Maçı’na Yoga ile hazırlanıyor! Daha doÄŸrusu, Yoga’yı da egzersiz rutininin bir parçası yapmış. Tıpkı Yoga-X’in de P90X’in (oldukça kilit) bir parçası olduÄŸu gibi…
Åžimdi gelelim iÅŸin biraz ironisine ve de makarasına :) Aslında aynı Floyd Mayweather, daha öncesinde de, yine kariyeri için önemli Marcos Maidana ile karşılaÅŸmadan önce basın mensuplarının, Yoga çalışmasını görüntülemesine izin vermiÅŸti. Ama bu “Mayweather Yoga”sı çok da alışıldık sayılmazdı!
Mayweather, Yoga dersi baÅŸlamadan hemen önce asistanlarından McDonald’s sipariÅŸi vermesini istedi (ki burger Yoga için gerekli malzemeler arasında yer alır). Sonra da Yoga matının çevresine cebincen çıkardığı 100 dolarlık banknotları serpiÅŸtirdi (biz aslında yeni baÅŸlayanlar için 20 ya da 50 dolarlık banknotları öneriyoruz ama onun kadar ileri seviye olanlar 100 dolar da kullanabilirler).
Hakkını yemeyelim, ders baÅŸladıktan sonra ciddileÅŸip aslında iyi bir çalışma da ortaya koydu… taa ki ders devam ederken mola alıp, salona ulaÅŸan 2 Big Mac’i mideye indirip, bir de üzerine kafa masajı alana kadar!
Gerçi kim karışabilir ki?! Yoga sınıfında her ne yaptıysa işe yaramış olmalı ki, rakibi Maidana karşısında kazandığı galibiyet ile, 32 milyon USD ödülü de bir gecede cebe indirmiş oldu.
Evet, Floyd Mayweather’ın Yoga anlayışı biraz sıradışı olabilir. Ama bu son paylaÅŸtığı (daha profesyonel) yeni Yoga karesi ile, performansına etkisi olup olmadığını, 26 AÄŸustos 2017 gecesi Conor McGregor karşısında hep birlikte göreceÄŸiz.
Mayweather Yoga Yapıyorsa Sen de Yapabilirsin!
Ve Floyd Mayweather Usulü Yoga!

“Bas bas paraları Yoga’ya… Bi daha mı gelicez dünyaya…” – Floyd Mayweather



bir boksörün yoga yapması yoga’nın aslında ne kadar önemli olduÄŸunu gösteriyor bize. SaÄŸlıklı bir beyin ve denge için yoga hayatımızın her anında olmalı. Oldukça zor ama bir o kadar da keyifli. Yaparken ne zaman bitecek bu lanet ÅŸey diyorum ama bitirdiÄŸimde kendimi hafif, mutlu ve dengede hissediyorum. Yoga yaptığım günler uyuduÄŸum uyku kalitesi baÅŸka hiç bir güne benzemiyor.
Ve bu maç kesinlikle kaçmaz hocam, sayaç daha da bir heyecan verici olmuş.
Teşekkürler :)
Bugün Perşembe, çoğu kişi için Yoga günü. Ben de bu akşam bir grup dersi ile Yoga yapacağım, Floyd misali :)
Herkese iyi Yoga’lar o zaman…